"KNEŽEVI" ODUSTALI OD TITULE: Lorijen u dobrom ritmu pred nastavak borbe za opstanak

O. M.

17. 03. 2024. u 10:07

MONAKO dočekuje ekipu Lorijena u 26. kolu engleske Lige 1.

КНЕЖЕВИ ОДУСТАЛИ ОД ТИТУЛЕ: Лоријен у добром ритму пред наставак борбе за опстанак

Foto Profimedia

"Kneževi" ni ove sezone nisu konkurentni u borbi za titulu, iako Pari Sen Žermen igra jednu od slabijih sezona. Monako je pre ovog kola na trećem mestu, sa jedanaest bodova manje od PSŽ-a, pa će tim iz Kneževine sav fokus staviti na plasman u Ligu šampiona.

Glavni rivali u toj borbi biće im Brest, koji ima dva boda više od Monaka, kao i Lil i Lens, sa po tri manje od njih.

Monako ima problem da veže nekoliko dobrih rezultata, a najbolji pokazatelj koliko je to problematično je podatak da u 2024. godine nisu uspeli da vežu ni dve uzastopne pobede.

Ono što je još zanimljivije jeste činjenica da Monako nije uspeo da trijumfuje u prethodnih pet mečeva na svom terenu, a duel sa ekipom sa dna tabele idealna je prilika da se prekine taj loš niz.

Lorijen se muči cele sezone što se i vidi po poziciji na tabeli. Gosti se pred duel sa Monakom nalaze na 15. mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Nant, koji je prvi tim u zoni ispadanja, ali sa nešto boljom gol-razlikom od "kanarinaca". Ono što je najviše uticalo na loš plasman Lorijena je loša igra odbrane, o čemu svedoči i podatak da su u prethodnih 25 mečeva primili čak 47 golova, što ih čini najslabijom odbranom u Ligi 1.

Nadu Lorijenu daju nešto bolji rezultati u prethodnom periodu, s obzirom da su u prethodnih šest ligaških mečeva upisali četiri trijumfa (Mec, Rems, Strazbur, Ren) uz dva poraza, od Liona i Nanta. Sa tih 12 bodova "podigli su se iz mrtvih", odnosno sa samog dna tabele. Ako nastave u sličnom ritmu velike su šanse da ostanu u Ligi 1.

NAŠ TIP: 1X&3+ (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!