"SOVE" NA KORAK OD SIGURNE ZONE: Lids junajted na putu ekspresnog povratka u Premijer ligu

O. M.

08. 03. 2024. u 11:59

ZANIMLjIVA utakmica otvara 37. kolo engleskog Čempionšipa. Na "Hilsborou" u Šefildu domaći Venzdej dočekuje Lids junajted od 21 čas.

СОВЕ НА КОРАК ОД СИГУРНЕ ЗОНЕ: Лидс јунајтед на путу експресног повратка у Премијер лигу

Foto: Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su trijumfovala minimalnim rezultatom. Domaćin je pobedio Plimut golom Đeidija Gasame, dok su gosti savladali Stouk, a jedini strelac na utakmici bio je Danijel Džejms.

Neformalni derbi Jorkšira značajan je za obe ekipe jer domaći tim je u borbi za opstanak, u kojoj u poslednje vreme pokazuje vidan napredak, dok su gosti na dobrom putu da se vrate u Premijer ligu.

Denijel Rol je doneo neverovatan pomak nabolje u igri "sova" otkad je zamenio Ćiska Munjoza. Istina, trebalo mu je nekih mesec dana da sklopi mozaik, ali od njegovog dolaska ekipa je osvojila čak 35 bodova, pre toga samo tri.

Prebrodile su "sove" i krizu od sredine januara do sredine februara tokom koje su osvojili samo četiri boda, ali sada u meč sa Lidsom ulaze posle serije od četiri pobede. U poslednjih šest kola samo su Lids (16) i Ipsvič (18) osvojili više bodova od Venzdeja.

Na deset kola pre kraja sezone Šefild sada samo gol-razlika deli od zone bezbednosti.

Lids je 11 ligaških utakmica bez poraza od početka godine. Da nije bilo poraza od Prestona i VBA krajem prošle godine Jorkširci bi sada uveliko bili lideri Čempionšipa, ovako zaostaju pet bodova za posrnulim Lesterom i dva za Ipsvičom, jedinom ekipom koja je u poslednje vreme u boljoj formi od njih.

Ovaj trio će voditi velike bitke do kraja sezone za prva dva mesta i direktnu promociju. Lids i Lester bi se tako vratili posle samo jedne sezone, dok bi Ipsvič ostvario redak podvig - dve uzastopne promocije. 

NAŠ TIP: GG&1+2.p (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!