PETROVIĆ ISTIČE KANDIDATURU ZA ''JEDINICU'' SRBIJE: Već je jednom ove sezone bio noćna mora ''svrakama'', da li će to i večeras biti slučaj?

V.M.

11. 03. 2024. u 07:30

POSLEDNjU utakmicu 28. kola Premijer lige odigraće Čelsi i Njukasl koji se sastaju na ''Stamford bridžu'' od 21.00.

ПЕТРОВИЋ ИСТИЧЕ КАНДИДАТУРУ ЗА ЈЕДИНИЦУ СРБИЈЕ: Већ је једном ове сезоне био ноћна мора свракама, да ли ће то и вечерас бити случај?

Foto: Profimedia

Domaćin ima poprilično razočaravajuću sezonu, igra veoma promenljivo, nikako da poveže nekoliko dobrih utakmica i trenutno se nalazi na razočaravajućem 11. mestu na tabeli.

Poslednjih pet utakmica najbolje opisuje njihovu kampanju, doživeli su dva uzastopna poraza, zatim pobedili Palas uz remi sa Sitijem, ali nakon toga su ispustili prednost protiv Brentforda u malom gradskom derbiju i morali su da se zadovolje bodom (2:2).

Menadžer Poketino traži podršku od navijača i uprave, napominje kako je ovo samo početak dugoročnog projekta i da će vremenom biti sve bolji, ali to na terenu nikako da se pokaže i pitanje je koliko će Tod Bouli imati strpljenja s obzirom na to da je Poketino četvrti trener ekipe od kada je američki biznimsen kupio tim prošle godine.

Neminovno je da Čelsi ima veliki broj talentovanih fudbalera, ali Argentinac nije pokazao da ume da izvuče najbolje iz njih i moraće pronaći način da pokrene svoje izabranike ukoliko želi da zadrži posao.

Sa druge strane, Njukaslova sezona je obeležena povredama bitnih igrača, retko kada su se svi ključni fudbaleri tima našli zajedno na terenu i rezultati pate zbog toga.

Takođe, igranje u Ligi šampiona je očigledno bilo prevelik zalogaj za ''svrake'' koje nemaju adekvatan roster da se takmiče na više frontova i to je takođe jako bitan faktor u slabim nastupima u Premijer ligi.

Tik su iznad Čelsija na tabeli, zauzimaju deseto mesto i u nešto boljoj formi dočekuju ovaj meč jer su u proteklih pet kola sakupili osam bodova i doživeli samo jedan poraz.

Poslednji meč odigrali su pred svojim navijačima protiv Vulvsa i rutinski su slavili sa 3:0, a u listu strelaca su se upisali Isak, Gordon i Livramento.

Ono što je karakteristično za Njukasl ove sezone su utakmice sa velikim brojem pogodaka, a o tome najbolje svedoči podatak da je na pomenutih pet utakmica viđeno čak 25 golova, tačno pet u proseku!

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju probleme.

Domaćin će biti bez Džejmsa, Fofane, Nknkua i Lavije, dok su pod znakom pitanja Čivlel, Galager, Kolvil i Badijašil. 

Kod gosta će izostati Hol, Žoelinton, Poup, Vilson, Tripije i Tonali.

Večerašnji rivali su se već sastali dva puta ove sezone, na prvom meču je Njukasl slavio sa 4:1, dok je bolji u Liga kupu bio Čelsi koji je posle 1:1 u regularnom delu pobedio boljim izvođenjim jedanaesteraca.

Na tom meču dominirao je srpski golman Đorđe Petrović koji se istakao u penal seriji odbranivši odlučujući jedanaesterac Ričiju.

Vredi napomenuti da je Petrović jedna od retkih svetlih tačaka Čelsija ove sezone, sačuvao je status prvog golmana i posle odležane povrede Roberta Sančeza, a svojim nastupima je pokazao da zaslužuje šansu da se bori za ''jedinicu'' srpske reprezentacije koja trenutno pripada Vanji Milinkoviću Saviću.

Oba meča su bila veoma zanimljiva sa velikim brojem šansi za gol, a takav susret očekujemo i na ''Stamford bridžu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)