DINAMO JE VEĆ PADAO PRED GRCIMA OVE SEZONE: "Najveći saveznik Partizana" predvođen Andrijom Živkovićem zadaje konačan udarac?

O. M.

07. 03. 2024. u 11:13

PAOK gostuje zagrbačkom Dinamu u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu u Maksimiru od 21 čas.

ДИНАМО ЈЕ ВЕЋ ПАДАО ПРЕД ГРЦИМА ОВЕ СЕЗОНЕ: Највећи савезник Партизана предвођен Андријом Живковићем задаје коначан ударац?

FOTO: AP

"Modri" su ove sezone već imali posla sa grčkim timovima, pošto su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od strane AEK-a. Šampion Grčke je pobedio sa 2:1 u Zagrebu, dok je u Atini bilo 2:2.

U međuvremenu, Dinamo je ispao i iz kvalifikacija za Lige Evrope, od praške Sparte koja danas igra osminu finala ovog takmičenja protiv Liverpula. Zatim su zagrebački "modri" osvojili drugo mesto u grupi Lige konferencija iza Viktorije plzen pa su do psmine finala morali da dođu preko baraža u kome su iznenadili Betis. Bilo je 1:0 za izabranike Sergeja Jakirovića i 1:1 u revanšu na Maksimiru gde su gosti vodili do isteka jednog časa igre.

Dinamo posle mnogo godina nije dominantan u Hrvatskoj, ali je ipak u poslednje vreme uspeo da smanji zaostatak za Rijekom na pet bodova i za Hajdukom na četiri, uz utakmicu manje od ovih rivala. 

Turbulentno je u klubu gde su nedavno održani "demokratski izbori" a u sklopu njih izbio je i skandala, kada su navijači najpopularnijeg kluba u "lijepoj njihovoj" pobesneli na predsednika kluba Mirka Barišića što je u Upravu imenovao, kako oni tvrde, navijača Partizana. I sve to uoči važne utakmice protiv "najvećeg Partizanovog saveznika".

A PAOK se za vikend, posle pobede nad Lamijom i kiksa AEK-a protiv Arisa, vratio na čelo tabele u grčkoj Superligi. "Orlovi" su nedavno imali težak niz utakmica, protiv AEK-a i Olimpijakosa u prvenstvu i dva puta Panatinaikosa u Kupu. Izugbili su od AEK-a i odigrali nerešeno s Olimpijakosom, a protiv zelenih u Kupu su imali težak zadatak da u revanšu u Atini stignu minus od jednog gola sa "Tumbe". Uspeli su, golom Andrije Živkovića, ali su na kraju ispali posle udaraca sa bele tačke.

Dinamo i PAOK sastali su se u grupnoj fazi lige Evrope 2010. godine kada su Grci ostvarili dvostruku pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,97)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu