ATLETIKO BEZ GRIZMANA U BILBAU: ''Lavovi'' će svim silama braniti prednost iz prvog susreta

V.M.

29. 02. 2024. u 11:51

U revanš utakmici polufinala Kupa kralja fudbaleri Atletik Bilbaa će na ''San Mamesu'' ugostiti Atletiko Madrid (21;30). Baskijci su slavili sa 1:0 u prestonici pogotkom Berengera i sve što im je večeras potrebno je da ne izgube pred svojim navijačima kako bi se plasirali u svoje treće finale u poslednjih pet godina.

АТЛЕТИКО БЕЗ ГРИЗМАНА У БИЛБАУ: Лавови ће свим силама бранити предност из првог сусрета

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra veoma dobar fudbal ove sezone koja mu je jedna od boljih u skorijoj istoriji. Pored polufinala kupa u kojem ima veliku šansu da se plasira u finale, peti je na tabeli domaćeg prvenstva i zaostaje tri boda za četvrtoplasiranim Atletikom i boriće se za plasman u Ligu šampiona do samog kraja kamapnje.

Bilbao je dobra obrambena ekipa. Imaju drugi najveći broj utakmica bez primljenog gola u ligi i samo je Real Madrid primio manje golova od njih. Takođe su fantastični na svom terenu, jedino je četa Karla Ančelotija slavila ove sezone na ''San Mamesu'' i to u prvom kolu.

Što se tiče Kupa kralja, u njemu čekaju na titulu punih 40 godina, uspevali su da dođu do finala 2020 i 2021. godine, ali nisu uspeli da osvoje trofej i navijači se nadaju da je konačno došlo vreme da ga podignu.

Sa druge strane, Atletiko nije u dobrom ritmu, ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i evidentno su u padu forme.

Čolo Simeone mora brzo da pronađe način da reši probleme jer ih očekuju veoma bitne utakmice, pored ove večerašnje sastaće se sa Interom u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona u kojoj će juriti gol zaostatka pred svojim navijačima.

Ono što brine je povreda Antoana Grizmana koji ima problema za zdravljem, a rovit je i najbolji strelac ekipe Alvaro Morata. Porednji njih nema Himeneza i Azpilikuete, tako da zdravstvena situacija daleko od idealne u redovima gostiju.

Atletiko je poslednji kup osvojio 1996. godine, tako da nešto kraće čeka na trofej u njemu od Bilbaa, a od tada je u finalu bio samo jedanput, 2010. godine kada ga je savladala Sevilja (0:1).

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila