HETAFE NE ZNA KAKO SE POTAPA "ŽUTA PODMORNICA": Viljareal deset mečeva bez poraza u duelu sa ekipom iz predgrađa

O. M.

16. 02. 2024. u 10:08

VILjAREAL i Hetafe otvaraju 25. kolo španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "El Madrigal" od 21 čas.

ХЕТАФЕ НЕ ЗНА КАКО СЕ ПОТАПА ЖУТА ПОДМОРНИЦА: Виљареал десет мечева без пораза у дуелу са екипом из предграђа

FOTO: EPA

Čini se da Viljareal polako izlazi iz krize u koju je zapao sredinom decembra. Iako su ostvarili samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica, uspeli su da vežu četiri utakmice bez poraza.

Nije toprevelik uspeh za ekipu tog renomea koja je ne tako davno osvojila Ligu Evrope i igrala polufinale Lige šampiona, ali raduje navijače ovog kluba koji su već bili zapali u apatiju i pomirili se sa činjenicom da će njihovi ljubimci ove sezone voditi borbu za opstanak.

Sada je "žuta podmornica" 13. na tabeli sa 25 bodova. I dalje su bliži "crvenoj zoni" mego mestima koja vode u Evropu, jer 18. Kadizu beže osam bodova, a šestoplasirani Betis ima 13 više od njih.

U prošlom kolu fudbaleri Viljareala gostovali su kod Alavesa. Bio je to izjednačen meč u kome su obe ekipe imale podjednak broj šansi za pobedu pa je krajnji rezultat od 1:1 i najpošteniji ishod ove utakmice.

Videli smo još jedan remi u Viljarealovom meču sa Kadizom, s tim što je ovaj meč  završen bez golova. A jedinu pobedu ove godine, Viljareal je ostvario protiv Barselone. Bila je to rapsodija igrača u žutim dresovima i neverovatan napadački performans - na kraju je bilo 5:3, iako je Barslona do 86. minuta vodila sa 3:2. 

Hetafe u jedna od najvećih misterija španske La lige. Jednostavno, ne postoji način da se predvidi kako će kada ova ekipa odigrati. Imaju dve pobede, dva poraza i jedan remi u poslednjih pet kola, a otprilike tako promenjivo igraju cele sezone. Trenutno su na desetom mestu sa osam bodova više od Viljareala.

Prošlog vikenda kod kuće su pobedili Seltu iz Viga. Bio je to meč u kojem su domaći bolje kontrolisali utakmicu, Na poluvremenu su vodili sa 2:0, ali su poklelkli sredinom drugog dela i dozvolili izjednačenje. Ipak, Hetafeovim napadačima je trebalo samo nekoliko napada da vrate prednost pa su bodovi ostali u Madridu.

Kad je reč o međusobnim susretima, Hetafe pet godina nije pobedio današnjeg rivala, a u poslednjih deset okršaja skor je sedam pobeda Viljareala i tri remija. Trenutna forma kad su ove dve ekipe u pitanju ne znači ništa, kao ni stanje na tabeli, a ni u tradiciju se ne treba posebno uzdati.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu