LACIJALI TRI GODINE ČEKAJU NA OSVETU: Bavarcima "salatara" izmiče iz ruku, okreću se "ušatom peharu"

O. M.

14. 02. 2024. u 08:56

U prvom meču osmine finala Lige šampiona, Lacio dočekuje Bajern.

ЛАЦИЈАЛИ ТРИ ГОДИНЕ ЧЕКАЈУ НА ОСВЕТУ: Баварцима салатара измиче из руку, окрећу се ушатом пехару

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra u sredu, 14. februara, od 21 čas na stadionu "Olimpiko" u Rimu, a revanš je zakazan za peti mart na "Alijanc areni" u Minhenu.

Ekipa Mauricija Sarija ove sezone igra veoma promenljivo. U Grupi E Lige šampiona zauzeli su drugu poziciju sa 10 osvojenih bodova, četiri manje od Atletiko Madrida i isto toliko više od trećeplasiranog Fejenorda koji se preselio u Ligu Evrope. Sa njima je u grupi igrao i Seltik koji je završio na četvrtom mestu, a jedino protiv Lacija nije osvojio nijedan bod. Ukupna gol-razlika Lacijala u Ligi šampiona bila je 7:7.

U Seriji A trenutno zauzimaju tek osmu poziciju na tabeli sa 37 bodova, pet manje od četvrtoplasirane Atalante na mestu koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone. U dosadašnjem delu šampionata postigli su ukupno 28 golova, uz 24 primljena.

Najbolji strelac ekipe je Ćiro Imobile sa deset golova u svim takmičenjima, od čega je četiri postigao u Ligi šampiona, samo pet igrača je ispred njega na deobi prvog mesta sa po pet postignutih pogodaka.

Prethodnu sezonu u evrokupovima Lacijali su završili na trećem mestu grupne faze Lige Evrope. Bila je to ona neverovatna situacija kada su sve četiri ekipe završile sa osam bodova, a Šturm iz Graca ostao najkraćih rukava. Lacio se preselio u plej-of Lige konferencija gde je eliminisao ekipu Kluža, ali su u osmini finala oni eliminisani od AZ Alkmara.

Godinu ranije ispali su od Porta u plej-ofu za nokaut fazu Lige Evrope, a 2020/21. su stigli do osmine finala Lige šampiona kada ih je izbacio - Bajern.

Tim Tomasa Tuhela završio je na prvom mestu u Grupi A sa 16 bodova, osam više od Kopenhagena, koji je zauzeo drugo mesto. U grupi su bili i Galatasaraj i Mančester junajted, a Bajern je ostvario pet pobeda i jedan remi, uz gol-razliku 12:6.

U ovaj meč Bavarci ulaze posle razočaravajućeg poraza od lidera Bundeslige kojim je Bajer iz Leverkuzena, ekipa koju s klupe predvodi nekadašnji vezista Bajerna Šabi Alonso, povećala prednost na pet bodova. U Bundesligi su trenutno iznenađujuće na drugoj poziciji sa 50 bodova. Njihova ukupna gol-razlika je 59:22, a najbolji strelac tima, ali i lige je Hari Kejn sa 24 gola i pet asistencija. Drugi strelac ekipe je Liroj Sane sa osam golova i 11 asistencija, dok je Džamal ​​Musijala postigao tri gola.

Bajern je prethodne sezone eliminisan u četvrtfinalu od Mančester sitija. Poslednju, šestu titulu šampiona Evrope osvojili su 2020. godine, savladavši u finalu Pari Sen Žermen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2-6

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!