DVOBOJ NEPORAŽENIH: Ko je jači, odbrana "grifona" ili napad "boginje provincije"?

O. M.

11. 02. 2024. u 12:38

DVE ekipe koje nisu izgubile od početka 2024. godine sastaju se u derbiju 24. kola italijanske Serije A.

ДВОБОЈ НЕПОРАЖЕНИХ: Ко је јачи, одбрана грифона или напад богиње провинције?

Foto: Profimedia

Đenova, koja za poraz ne zna od nesrećnog protiv Monce, kada je umesto pobede od tri ili četiri gola razlike na kraju izgubila sa 1:0, dočekuje Atalantu koja je poslednji put poklekla protiv Bolonje.

Niz "grifona" iznosi osam utakmica u Seriji A. Tri pobede i pet remija doveli su u sredinu tabele ekipu koja je ne tako davno strepila za opstanak u svojoj prvoj sezoni posle povratka iz Serije B. Sve je počelo remijem protiv Juventusa sredinom decembra, kada je Gudmundson anulirao prednost u koju je "Staru damu" doveo Kijeza. Na domaćem terenu, Đenova je bez poraza još duže - osam utakmica, od početka oktobra kada je ovde minimalnu pobedo ostvario Milan. A izgubili su "grifoni još samo jedan meč na "Marasiju", u prvom kolu od Fjorentine.

Taj poraz  i istovetan (1:4) od Rome na "Olimpiku" jedine su dve utakmice u kojima je Đenova ove sezone primila više od dva gola. Gde bi danas bio kraj četi Alberta Đilardina da napad bar približno sledi odbranu u kvalitetu.

Atalanta tih roblema nema. Napad "boginje provincije" je četvrti najubojiti u ligi, iza Interovog, Milanovog i Rominog. 

Zato je tim iz Bergama na dobrom putu da ostvari osmi uzastopni plasman u prvih sedam u Seriji A. Oni su pobedili u devet od poslednjih 11 mečeva, uz po jedan remi, od konkurenta u borbi za četvrto mesto Rome, i poraz, od preporođene Bolonje koja je takođe u igri za najviši plasman.

Od maja 2016, Atalanta je izgubila samo jedan od 14 međusobnih susreta sa Đenovom (devet pobeda, četiri remija) a u četiri od poslednjih pet je sačuvala svoju mrežu.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)