MILIONERI NE PLANIRAJU DA STANU! "Farmaceuti" su odmakli, ali cilj je top 4

V.D.

02. 02. 2024. u 11:20

U uvodnom meču 20. kola nemačke Bundeslige večeras od 20.30 sastaće se Hajdenhajm i Borusija iz Dortmunda.

МИЛИОНЕРИ НЕ ПЛАНИРАЈУ ДА СТАНУ! Фармацеути су одмакли, али циљ је топ 4

Tanjug/ap

Malo ko je očekivao da će novajlija iz gradića na jugu Nemačke biti ovako uspešan u svojoj debitantskoj sezoni u eliti. Iako su uz Darmštad "najjeftiniji" tim u Bundesligi, puleni trenera Franka Šmita beleže zapažene rezultate. Trenutno se nalaze na desetoj poziciji sa 23 boda, što ih čini bližima plasmanu u kvalifikacije za evropska takmičenja negoli za ispadanje. Šestoplasirani Ajntraht je trenutno na 31 bodu, dok je Keln u zoni ispadanja sa 12 osvojenih poena.

O formi Hajdenhajma govori i podatak da su vezali šest mečeva u ligi bez poraza. Nakon tri pobede u decembru nad Darmštatom, Majncom i Frajburgom u novoj 2024. godini su odigrali tri nerešena meča i to sa identičnim rezultatom 1:1 protiv Kelna, Volfzburga i Hofenhajma. 

Prošlogodišnji šampion "cvajte" je odličan domaćin i čak 17 bodova je osvojio na svojoj "Vojt areni" čiji je kapacitet svega 15.000 mesta, ali je uvek ispunjena do poslednjeg mesta, što daje veliki vetar u leđa fudbalerima ovog tima.

Što se Borusije iz Dortmunda tiče, slobodno možemo reći da je izgubila korak za vodećim dvojcem u borbi za titulu, iako je u novoj godini ubedljiva sa tri trijumfa, ali i pored toga za popularnim "farmaceutima" zaostaje 13 bodova, koji pak "beži" Bajernu za dva boda. "Milioneri" drže četvrto mesto sa 36 osvojenih bodova i cilj je do kraja sezone da se zadrže na toj poziciji ili preuzmu mesto broj tri od Štutgarta kako bi i naredne godine igrali u Ligi šampiona u kojoj su možda i malo iznenadili osvajanjem prvog mesta u "grupi smrti" gde su im rivali bili Pariz Sen Žermen, Milan i Njukasl. 

Puleni Edina Terzića će se u 1/8 finala Lige šampiona sastati sa PSV Ajndhovenom koji je i pored neverovatne forme u domaćem prvenstvu autsajder u dvomeču sa nemačkim predstavnikom.

Prvi i jedini zvanični susret u istoriji ova dva tima su odigrala ove sezone u okviru trećeg kola Bundeslige. Nakon 15 minuta igre Dortmund je vodio sa 2:0 i očekivala se rutinska pobeda "žuto-crnih", ali je Hajdenhajm golovima najboljeg strelca ekipe Erena Dikcija i Klajndista stigao do velikog boda na "Vestfalenu".

U domaćem sastavu večeras neće biti Gimlera,Tomale i Kelera, dok će gosti biti znatno oslabljeni neigranjem Alea, Sanča, Nmeče, Rijersona, Adejemija, dok su pod znakom pitanja Brant, Kobel i Rojs zbog virusa.

Biće ovo jako teško gostovanje za desetkovani Dortmund koji je u sjajnoj seriji rezultata, ali će biti lišen usluga izuzetno bitnih igrača. Pobednika je teško prognozirati na ovom susretu, ali verujemo da golovi neće izostati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)