BILBAO MALO PRIKOČIO U LA LIGI: "Katedrala" je neosvojiva tvrđava za "gusare"

O. M.

02. 02. 2024. u 09:55

NA otvaranju 23. kola La lige Atletik Bilbao dočekuje Majorku u petak od 21 čas na stadionu San Mames.

БИЛБАО МАЛО ПРИКОЧИО У ЛА ЛИГИ: Катедрала је неосвојива тврђава за гусаре

Foto Profimedia

"Lavovi sa San Mamesa" u meč ulaze posle remija sa Kadizom, što znači da već dva kola nisu pobedili, imajući u vidu poraz od Valensije kolo ranije. Ali između ta dva ligaška kiksa izbacili su Barselonu iz Kupa kralja i izborili polufinale sa madridskim Atletikom. Potencijalni protivnik u eventualnom finalu je i Majorka koja će u drugom polufinalu igrati sa Real Sosijedadom.

Prva utakmica polufinala protiv Atletiko Madrida je praktično iza ćoška, zakazana je za 7. februar. Ali Bilbao je i ranijih godina imao uspešne kup-kampanje, tako da puleni Ernesta Valverdea znaju kako se igra na dva fronta. 

Bilbao je trenutno peti u ligi sa 42 boda, pet manje od Barselone i Atletika, ali sa izvesnim izgledima da i sa trenutne pozicije zaigra u Ligi šampiona naredne godine, o čemu će odlučivati konačna lista najboljih liga u ovosezonskom izdanju UEFA liste koeficijenata. S nje će najbolja liga dobiti jedno dodatno mesto, kao i najbolje rangirani tim koji to pravo nije izborio preko nacionalnog šampionata ili pehara u Ligi Evrope.

Iako navijači Atletik Bilbaa ovaj stadion nazivaju "katedrala", on ove sezone više liči na tvrđavu. Bilbao je ovde osvojio 26 od moguća 33 boda, a izgubio je samo u prvom kolu od Real Madrida.

U prošloj sezoni nisu uspeli da pobede Majorku ovde, iako su bili daleko bolji rival. "Gusari" su izborili remi bez golova, a izdržali su baražnu vatru od 23 udarca na gol, uz posed lopte od 67-33 odsto u korist domaćih.

Atletik će ponovo ostati bez Aleksa Berenguera i Iniga Ruiza de Galarete, ali se očekuje da se u tim vrate Oihan Sančeto, Nik Vilijams i Gorka Guružeta. 

Majorka je u seriji od četiri utakmice bez pobede, što i nije neko neprijatno iznenađenje jer je ova ekipa u sezoni 2023/24. ostvarila samo tri pobede. Izabranici Havijera Agirea nalaze se na 15. mestu sa 20 bodova, a od svih timova u ligama petice samo Udineze ima više nerešenih od njih (12-11).

Uprkos učešću u polufinalu Kupa kralja protiv Real Sosijedada, Majorka ne sme da zanemari prvenstvo jer se nalazi samo četiri boda iznad zone ispadanja. U ovaj meč ulaze posle poraza kod kuće od Betisa sa 1:0, čime je prekinut niz od pet utakmica bez izgubljene.

Inače, Majorka je prošlu sezonu završila na devetom mestu i Liga konferencija joj je izmakla za tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!