"PEVCIMA" OSTAO SAMO JEDAN FRONT: Vratio se Toni i prekinuo niz poraza "pčela"

O. M.

31. 01. 2024. u 18:33 >> 18:33

TOTENHEM dočekuje Brentford u 22. kolu engleske Premijer lige. Utakmica je na programu u sredu od 20 časova i 30 minuta.

ПЕВЦИМА ОСТАО САМО ЈЕДАН ФРОНТ: Вратио се Тони и прекинуо низ пораза пчела

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Mančester junajtedom, dok su gosti savladali Notingem Forest.

Totenhem je nakon toga igrao i sa Mančester sitijem u okviru četvrte runde Ef-Ej kupa. Građani su u završnici razbili otpor "pevaca" i golom Natana Akea prošli u petu rundu. totenhem prvi put posle pet godina nije uspeo da stigne u peto kolo najstarijeg klupskog takmičenja na svetu.

Spursima sada ostaje samo da se fokusiraju na Premijer ligu gde imaju šansu da se današnjom pčobedom vrati u prva četiri, zahvaljujući sinoćnom porazu Astov vile (prvom na vila parku u sezoni) od Njukasla.

Totenhem je u remiju protiv Junajteda postavio klupski rekord u broju uzastopnih premijerligaških utakmica u kojima su postigli gol. Ova cifra sada iznosi 33 i trrenutno je četvrti niz u eri Premijer lige.

Napad je jači deo tima, a u poslednje vreme predvodi ga Ričarilson sa šest golova na poslednjih šest utakmica. Brazilac je iskočio u prvi plan zbog odlaska Son Hjong-mina na Azijski kup, a osim reprezentativca Južne Koreje, koja je sinoć prošla u četvrtfinale savladavši Saudijsku Arabiju, Ange Postekoglu neće moći da računa ni na reprezentativca Obale Slonovače Iva Bisumu i Senegalca Papea Sara, koji su na Afričkom kupu nacija, mada je Senegal ispao pa se očekuje i skori povratak mladog veziste koji je ove sezone već postigao dva gola.

Zbog povreda neće biti Manora Solomona, Đovanija Lo Selsa i Aleha Veliza, ali raduje povratak Džejmsa Medisona, koji se oporavio od povrede skočnog zgloba.

Povratak ikone kluba Ajvana Tonija doneo je procvat igre i rezultata Brentforda. Odmah je prekinuta serija od pet uzastopnih poraza u Premijer ligi i sedam utakmica bez pobede, računajući i dvomeč u Kupu protiv Vulfsa.

"Pčele" su bile u minusu od trećeg minuta da bi upravo Toni doneo poravnanje u 19. Uspeo je bludni sin i da zaradi žuti karton zbog laktanja u 66. minutu, samo minut nakon što su "šumari" izjednačili na 2:2 ali taj potz kao da je dao krila njegovim saigračima pa je u 68. minutu Brentford preko Nila Mopea stigao do konačne pobede.

Ostaje da se vidi kako će Tonijev povratak uticati na igre Brentforda u gostima, gde nisu imali  nimalo uspeha u poslednja tri meseca. Brentford je u celoj sezoni ostvario samo dve pobede na strani, obe u malim gradskim derbijima, protiv Čelsija i Fulama.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Brentford u jednom trenutku bio u seriji od 14 londonskih derbija bez poraza dok to nije prekinuo Arsenal u novembru.

Menadžer Tomas Frankl suočava se sa izazovima u vidu odsustva nekoliko prvotimaca, uključujući i Serhija Reguliona, Rika Henrija, Arona Hikija, Brajana Mbeuma, Kevina Šadea i Kristijana Norgarda. Takođe, Joan Visa i Frank Onieka su na Afričkom kupu nacija, a Saman Godos na Azijskom kupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima