VEST HEM JE PRE PAUZE BIO U NAJBOLJOJ FORMI U PREMIJER LIGI: Može li nastaviti sa sjajnim igrama u drugom delu sezone?

V.M.

21. 01. 2024. u 08:00

U okviru 21. kola najjače fudbalske lige na svetu Šefild junajted će na ''Bramal lejnu'' ugostiti Vest hem od 15 časova.

ВЕСТ ХЕМ ЈЕ ПРЕ ПАУЗЕ БИО У НАЈБОЉОЈ ФОРМИ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Може ли наставити са сјајним играма у другом делу сезоне?

Tanjug/AP

Ovo će biti duel timova koji biju potpuno drugačije bitke ove sezone, domaćin mašta o opstanku koji teško da će obezbediti s obzirom na igre koje je pružio do sada, dok su gosti u gornjem domu tabele na šestom mestu i žele da osiguraju da i po treću godinu zaredom igraju u Evropi.

Vest hem je u decembru mesecu ponovo uhvatio zalet i prikazao fudbal sličan onom sa samog starta kamanje, vezao je tri uzastopne pobede uz remi sa Brajtonom i zbog toga se izgdigao na tabeli Premijer lige.

Nijedna druga premijerligaška ekipa u poslednja četiri kola nije osvojila više bodova od ''čekićara'' koji će danas imati idealnog protivnika za nastavaka niza.

Pored odličnih nastupa u prvenstvu, četa Dejvida Mojesa se plasirala u osminu finala Lige Evrope, dok je jedini kiks imala u FA kupu gde je sredinom nedelje eliminisana u trećem kolu od strane drugoligaša Bristol sitija.

Ipak, to ne mora biti loša stvar za Vest hem koji sada može da se fokusira na dva fronta u kojima će imati velike ambicije u drugom delu sezone.

Sa druge strane, nijedna ekipa nikada nije opstala u ligi kada je osvojila devet ili manje bodova nakon 19 odigranih kola što dovoljno govori o tome u koliko lošoj situaciji se nalazi Šefild.

Uprava ''oštrica'' preko leta nije pokazala nikakve ambicije da želi da se zadrži u eliti jer se može reći da je tim koji je na raspolaganju prvo imao Pol Hekingbotom, a zatim Kris Vajlder lošiji od onogo koji je bio drugi u Čempionšipu prošle sezone.

Ništa od pojačanja nema ni u zimskom prelaznom roku, tako da će biti pravo čudo ako domaćin uspe da se izdigne sa dna i nadoknadi osam poena zaostatka u odnosu na Everton koji je prvi tim iznad crte.

Šefild ima najgori napad u Premijer ligi (15 postignutih golova), kao i najgoru odbranu koja je čak 49 puta vadila loptu iz svoje mreže.

Jedini meč u 2024. godini domaćini su odigrali pre 15 dana kada su u trećoj rundi FA kupa savladali Gilingem sa 4:0.

Što se tiče izostanaka oba menadžera imaju probleme sa njima, Šefild će biti bez Bašama, Igana, Slimanea i Lava, dok je kod gosta takođe loša situacija i Dejvid Mojes ne može da računa na nekoliko prvotimaca kao što su Paketa, Kudus, Antonio, Ager i Fornals, a pod znakom pitanja su Alvarez i Bouven.

Upravo zbog tih brojnih povreda predlažemo duplu šansu na čekićare, a verujemo i da će biti malo golova kao što je bio slučaj na prvom obračunu ovih timova krajem septembra (slavio Vest hem sa 2:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)