"PLAVCI" IGRAJU SVE BOLJE: Midlsbro se nije obrukao protiv Aston vile

O. M.

09. 01. 2024. u 19:21 >> 19:21

ČELSI gostuje ekipi Midlsbroa u prvom polufinalnom meču engleskog Liga kupa. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu "Riversajd".

ПЛАВЦИ ИГРАЈУ СВЕ БОЉЕ: Мидлсбро се није обрукао против Астон виле

FOTO: Tanjug/AP

Čini se, posle subotnjeg demoliranja Prestona u FA kupu, da su "plavci" izašli iz krize. Istina, trebalo im je gotovo sat vremena igre da probiju bravu gostiju na "Stamford bridžu", ali su stigli u narednih pola časa da postignu četiri gola. Armando Broja, Tijago Silva, Rahim Sterling i Enco Fernandes pogađali su mrežu Frederika Vudmana.

Izabranici Maurisija Poketina do polufinala, svog petog u poslednjih osam izdanja ovog takmičenja, stigli su preko Njukasl junajteda, koga su u četvrtfinalu savladali posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Prethodno su bili bolji od Blekburn roversa, Brajtona i AFC Vimbldona. Zanimljivo je da su sve utakmice igrali na svom terenu.

Poketino se suočava sa problemima zbog izostanaka igrača, uključujući Nikolasa Džeksona koji je otišao na Afrički kup nacija, Kristofera Nkunkua koga muči povreda kuka, kao i Risa Džejmsa, Veslija Fofanu, Marka Kukurelu, Roberta Sančeza, Leslija Ugočukvua, Trevoa Čalobaha i Romea Lavija. Pored njih, pod znakom pitanja su i Ben Čivel, Černi Čukvumeka i Benoa Badiačil.

Uprkos porazu u subotu od Aston vile u FA kupu, trećem na poslednje četiri utakmice, menadžer Midlsbroa Majkl Karik bio je zadovoljan kako su njegovi igrači parirali jednom od kandidata za titulu u Premijer ligi. Midlsbro se držao do 88. minuta kada je Mati Keš uz dosta sreće zatresao mrežu Toma Glovera.

Kada je reč o igrama u Liga kupu, Midlsbro je, za razliku od Čelsija, sve utakmice igrao u gostima. Eliminisao je Hadersfild (3:2) u prvom kolu, Bolton (3:1) u drugom, Bredford (2:0) u trećem, Eksiter (3:2) u četvrtom i Port Vejl (3:0) u četvrtfinalu.

Na ovogodišnjoj "Riversajd" premijeri u Liga kupu čeka ih najteži rival do sada, a otežavajuća okolnost Kariku i njegovim pulenima biće izostanak suspendovanog Morgana Rodžersa, odnosno Fina Azaza i Sema Grinvuda koji su nedostupni jer su već bili registrovani za Plimut, odnosno Lids junajted u ovom takmičenju.

Osim ove trojice, Karik neće moći da računa ni na povređene Toma Smita, Daraga Lenihana, Luisa O'Brajena, Markusa Forsa i Padija Meknera. 

Ovi rivali su poslednji put igrali u martu 2022. godine kada je Čelsi na Riversajdu pobedio sa 2:0 u okviru četvrtfinala FA kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)