AKO OVO PREŽIVE, EVROPA SE SMEŠI: Moreirense očekuje pakleni žreb do sredine februara

O. M.

08. 01. 2024. u 12:43 >> 12:44

MOREIRENSE dočekuje Kaza piju u okviru 16. kola portugalske Primeira lige. Meč se igra od 21 čas i 15 minuta na stadionu "Parke Žoakim de Almeida Freitas".

АКО ОВО ПРЕЖИВЕ, ЕВРОПА СЕ СМЕШИ: Мореиренсе очекује паклени жреб до средине фебруара

Foto: Profimedia

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Vizelom, dok su gosti izgubili od Brage.

Moreirense je u solidnoj formi u poslednje vreme. Serija od deset utakmica bez poraza dovela je "zeleno-bele" nadomak mesta koje vodi u Ligu konferencija naredne sezone.

Iako je bodovno u velikom zaostatku za vodećim četvercem, nedavni remi bez golova sa Benfikom pokazuje da je mladi stručnjak Rui Borhes na dobrom putu da ponovi uspeh Iva Vijeire koji je 2019. godine vodio "zeleno-bele" do rekordnog šestog mesta na tabeli Primeire.

Ipak, Moreirense se suočava sa izazovima, jer će do sredine februara ukrstiti koplja i sa preostalim ekipama iz top 4, Portom, Bragom i Sportingom. Ako prežive taj pakleni raspored, ostaće u vrhu, u suprotnom, čeka ih teška borba, možda padnu i u zonu ispadanja, mada je o svemu još prerano analizirati jer nije još ni polovina prvenstva.

O tome kako par utakmica sve mogu da promene govori i pozicija Kaza pije koja zaostaje samo dva boda za Moreirenseom, ali ima i samo četiri boda više od ekipa u zoni ispadanja.

"Guske" igraju bolje u gostima, sa jedanaest bodova u odnosu na pet koliko su skupili u Lisabonu i po čemu su najlošiji tim Lige. Uprkos tome, trenutna forma kaže da je Moreirense blagi favorit u ovom duelu.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024