GOLEADA U NAJAVI: ''Redsima'' odbrana titule ne ide po planu

V.M.

26. 12. 2023. u 09:15

U prvoj utakmici današnjeg programa Župiler pro lige, Genk će na ''Segeka areni'' ugostiti aktuelnog šampiona Antverpen (13:30).

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Редсима одбрана титуле не иде по плану

Foto: Profimedia

Iako se pre početka sezone očekivalo da ovi timovi vode glavnu reč uz Klub Briž i Rojal Union u prvenstvu, ipak situacija je potpuno drugačija. 

Branilac titule je podbacio u dosadašnjem delu prvenstva i nalazi se na petom mestu na tabeli sa čak 15 poena zaostatka u odnosu na vodeći Rojal Union, dok su gosti još gori i zauzimaju sedmo mesto.

Antverpen nije poražen na poslednjih sedam ligaških mečeva, ali je ostvario samo četiri pobede uz tri remija. Nerešene utakmice su postale omiljene u redovima domaćina koji je čak osam puta ove sezone delio plen, uz Sint Trojden najviše u Župiler pro ligi.

Igranje u Ligi šampiona je takođe dosta oslabilo nastupe ''redsa'' u domaćem prvenstvu, ali zauzeli su poslednje mesto u grupi ''H'' i sada će moći u potpunosti da se fokusiraju na belgijski šampionat.

Sa druge strane, Genk je takođe eliminisan iz evrospkih takmičenja. On je igrao u Ligi konferencija u grupi ''F'' (gde je bio naš Čukarički) i zauzeo je treće mesto.

Što se tiče domaćeg prvenstva, uhvatili su zalet početkom decembra i vezali dve pobede, ali su za vikend izgubili od Andrehlehta sa 2:1 i tako prekinulih seriju dobrih rezultata.

Potpuno su dominirali na tom susretu, vodili su sa 1:0, a usput su promašili penal i poništen im je gol zbog ofajda, ipak u završnici meča im je ponestalo kocentracije što je Andreleht znao da iskoristi i preokrene meč u svoju korist.

Goleade su redovna pojava kada igraju današnji rivali, a posebno je to bio slučaj prošle godine kada je na tri međusobna duela viđeno 12 pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!