VLAHOVIĆ DRŽI JUVENTUS U BORBI ZA SKUDETO: Sjajni Srbin je bio Alegrijev meč viner u prošlom kolu, hoće li to biti slučaj i protiv Rome?

V.M.

30. 12. 2023. u 13:12 >> 13:12

OSAMANESTO kolo Serije A zatvoriće veliki derbi između Juventusa i Rome koji se igra na ''Alijanc stadionu'' sa početkom u 20:45.

ВЛАХОВИЋ ДРЖИ ЈУВЕНТУС У БОРБИ ЗА СКУДЕТО: Сјајни Србин је био Алегријев меч винер у прошлом колу, хоће ли то бити случај и против Роме?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon 17 odigranih utakmica Juventus izgleda kao glavni kandidat Interu za Skudeto i zaostaje pet bodova za vodećim neorazurima koji su odigrali meč više.

Iako je većim delom sezone negirao da se njegova ekipa bori za titulu, nakon trijumfa nad Napolijem, Alegri je stidljivo izjavio da se nalaze u istoj, ali to mu se momentalno obilo u glavu jer su nakon toga remizirali sa Đenovom (1:1).

Ipak, u prošlom kolu su se vratili na pobedničku stazu kada su odneli tri boda sa neugondog gostovanja Frozinoneu, a heroj pobede bio je Dušan Vlahović. Srpski centafor je ušao u igru u drugom poluvremenu i postigao je pobedonosni gol u 81. minutu preciznim udarcem glavom nakon centaršuta Mekenija.

To je sjajnom Srbinu bio šesti ligaški gol ove sezone i najbolji je strelac Juventusa u Seriji A.

''Stara dama'' je tim trijumfom održala korak za Interom, a ako želi da osvoji prvi skudeto od 2020. godine mora da slavi na derbijima kakav je ovaj večerašnji.

Dobra vest za domaćina je da se treninzima vratio Federiko Kjeza i očekuje se da sjajni Italijan zauzme mesto u navali tima uz Dušana Vlahovića.

Sa druge strane, Roma dolazi u Torino osokoljena pobedom nad Napolijem u ''Derbiju Sunca'' proteklog vikenda. To je bio prvi put još od 2019. da je vučica savladala Napoltiance, a do trijumfa su je poveli Pelegrini i Lukaku koji su matirali Mereta u završnici meča (2:0).

Viđena je jedna taktički ujednačena utakmica, nijedan tim nije previše rizikovao, ali gluposti Politana i Osimena koji su zaradili crvene kartone pogurala su Romu ka veoma bitnom trijumfu.

Gosti su tako prekinuli mini crnu seriju za vreme koje su remizirali sa Fiorentinom uz poraz od Bolonje i ponovo su se vratili u borbu za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Đalorosi su 18. kolo dočekali kao šesti na tabeli, ali imaju samo tri boda manje od četvrtoplasirane Bolonje, a nije nemoguće ni da peto mesto takođe vodi u najjače evropsko takmičenje koje od iduće godine menja format.

Žoze Morinjo je nahvalio svoje igrače nakon meča sa Napolijem, pogotovo Pelegrinija koji je iznenađujuće počeo utakmice sa klupe, ali se to na kraju ispostavila kao maestralna odluka jer jer on svojim ulaskom u igru prelomio meč u korist Rimljana.

Dobro je poznato rivalstvo koje čuveni stručnjak ima sa navijačima Juventusa i uvek je posebno motivisan kada igra protiv ''stare dame''.

Ključan faktor velikog derbija može biti zdravstveno stanje najboljeg fudbalera gostiju, Paola Dibale, koji je propustio dva meča zbog povrede, ali postoji mogućnost da se večeras nađe na terenu i sa njim na terenu vučica je znatno opasniji protivnik.

Prošle sezone u međusobnim duelima bolja je bila Roma koja je slavila na ''Olimpiku'' sa 1:0 uz remi na ''Alijanc stadionu'' (1:1).

Svi znamo kakav fudbaler forisraju Alegri i Murinjo, tako da očekujemo jedan tvrd meč sa malo pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)