MANČESTER JUNAJTED GOSTUJE U PRESTONICI: Neće mu biti lako protiv ''čekićara'' koji igraju sjajno pred svojim navijačima

V.M.

23. 12. 2023. u 08:20

U prvoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige gledaćemo obračun Vest hema i Mančester junajted. Meč se igra na ''London stadionu'' sa početkom u 13:30.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ГОСТУЈЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Неће му бити лако против чекићара који играју сјајно пред својим навијачима

FOTO: Profimedia

Ovo će biti susret timova koji igraju dosta slično ove sezone, pružaju promenljive partije ali nikako da pokažu konstantnost u svojim igrama pa zauzimaju sedmo (Mančester), odnosno deveto mesto (Vest hem) na tabeli pred početak ovog kola.

Domaćin je preko nedelje imao obaveze u Liga kupu, Dejvid Mojes je odlučio da izvede kombinovan sastav na ''Enfildu'' što se nije pokazalo kao dobra stvar jer ih je Liverpul u dominantnom stilu savladao sa 5:1.

To je Vest hemu bilo drugo vezano gostovanje na kojem je primao po pet golova, pre toga je to bio slučaj protiv Fulama, tako da iskusni Škot očigledno mora da poradi na defanzivnim problemima svoje ekipe.

Drugačija je priča na ''London stadionu'' na kojem ''čekićari'' igraju fenomenalno u poslednje vreme. Neporaženi su na posledinjh šest utakmica pred svojim navijačima, a za vreme tog niza ostvarili su pet pobeda uz remi sa Kristal palasom.

Ono što je njihova odlika ove sezone u Premijer ligi su utakmice sa velikim brojem pogodaka, na 17 mečeva imaju gol-razliku 29:30, što znači da kada igraju u proseku pada više od tri pogotka po meču.

Takođe, Vest hem je skoro zauzeo prvo mesto u svojoj grupi u Ligi Evrope, tako da se može reći da je imao solidan prvi deo kampanje i da u pozitivnoj atmosferi dočejuje praznike.

Sa druge strane, ne može se isto reći za Mančester koji ima jednu od slabijih sezona u skorijoj istoriji. Pored razočaravajućih rezultata u Premijer ligi, zauzeo je poslednje mesto u grupi ''A'' Lige šampiona, tako da će biti bez evropskog fudbala na proleće po prvi put nakon dugo vremena.

Crveni đavoli se nalaze u lošem ritmu, slavili su samo jedanput na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a o slabim nastupima dovoljno govori podatak da su postigli dva pogotka na tim mečevima, i to oba u pobedi nad Čelsijem (2:1).

Doduše, proteklog vikenda su svi očekivali da će izgubiti sa više golova razlike protiv Liverpula, ali dobrom defanzivom su uspeli da odnesu bod sa Enfilda (0:0) i pokušaće da nadogradi taj rezultat pobedom u prestonici.

To neće biti lak zadatak jer je prošle sezone Vest hem slavio sa 1:0 na ''London stadionu'', a generalno na poslednjih pet mečeva na ovom stadionu ''čekićari'' su slavili tri puta uz dve pobede Mančestera.

Što se tiče izostanaka, sigurno većih problema ima Erik ten Hag koji ne može da računa na brojne prvotimce poput Megvajera, Daloa, Varana, Maunta, Kazemira i Marteneza, dok su pod upitnikom Marsijal, Lindelof i Eriksen.

Dosta je bolja situacija kod domaćina koji će biti bez Antonija.

Verujemo da će ovo biti ujednačen meč i očekujemo da oba tima zatresu mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)