PADA LI ALMERIJA ILI ĆAVI? Barselona vezala tri neuspeha, "fenjeraš" dolazi kao idealan za "vađenje"

O.M.

20. 12. 2023. u 09:41 >> 09:41

BARSELONA dočekuje Almeriju u 18. kolu španske La lige. Utakmica se igra od 19 časova na Olimpijskom stadionu Luis Kompani.

ПАДА ЛИ АЛМЕРИЈА ИЛИ ЋАВИ? Барселона везала три неуспеха, фењераш долази као идеалан за вађење

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Šampion Španije zapao je u rezultatsku krizu koja je posle dva poraza samo nastavljena neubedljivim remijem protiv Valensije na "Mestalji" prošle subote. Navijači Barselone tako dugo na pobedu nisu čekali od aprila ove godine kada su posle poraza od Reala u Kupu kralja (0:4) vezali dva remija bez golova, sa Hetafeom i Đironom. 

Neefikasnost je i sada problem, bar prema rečima trenera Ćavija Ernandeza, kome se i pre utakmice u Valensiji drmala klupa, a sada je situacija još teža. Istina, Barselona je postigla pet golova na poslednje tri utakmice, ali je primila čak osam, pa bi se pre reklo da je problem u odbrani a ne u napadu, ali Ćavi je mislio na celu sezonu a ne samo na ove tri utakmice. 

I tu je verovatno u pravu, jer Barselona ove sezone ima tek peti najefikasniji napad u La ligi i postiže manje od dva gola po utakmici. 

Atletiko Madrid je nakon jučerašnjeg remija sa Hetafeom ponovo pretekao Barselonu koja je tako opet četvrta na tabeli, sa 35 bodova, devet manje od lidera Đirone. Poraz od Almerije uz pobedu Atletik Bilbaa nad Las Palmasom bacio bi Barselonu na peto mesto.

Almerija je idealan protivnik i za Barselonu i za Ćavija. Ekipa sa poslednjeg mesta na tabeli, koja još nema pobedu ove sezone, ima najlošiju odbranu u La ligi, pa je to prilika za napadače šampiona da se raspucaju, a istovremeno napad crveno-belih je jedan od lošijih u ligi pa će i odbrana konačno moći da odahne.

Barselona je primila gol u pet od poslednjih šest utakmica na Monžuiku, ali Almerija joj nije dala gol u Kataloniji od 2014. godine. Pritom, Barselona je postigla 18 golova protiv Almerije na pet poslednjih utakmcia kod kuće, mada su to sve bile utakmice na Nou kampu, dok će se današnji susret odigrati na Monžuiku.

Dodatni motiv domaćinu biće osveta za prolećni poraz u Almeriji od 1:0, golom El Bilala Turea.

Almerija ove sezone u gostima ima sedam ligaških poraza i samo jedan remi i to u prvom kolu na gostovanju lokalnom rivalu Kadizu. U Kupu kralja su ostvarili po jednu pobedu i poraz - od četvrtoligaša Barbastra.

Prošlog vikenda Almerija je osvojila tek peti bod u sezoni, kada je odigrala bez golova protiv Majorke. Promena trenera, krajem oktobra Gaiska Garitano je zamenio Visentea Morena, nije donela još nikakav pomak u igri pa se Almeriji smeši povratak u Segundu. Razlika za sigurnom zonom već je devet bodova, a još nije ni polovina prvenstva.

Mark Andre ter Štegen, Injigo Martinez, Markos Alonso i Gavi i dalje su povređeni, a dodatnu glavobolju u sastavljanju tima Ćaviju predstavlja suspenzija De Jonga zbog pet žutih kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3-5 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!