SPLIT ČEKA TITULU VEĆ 18 GODINA! Livaja i družina ciljaju treći trijumf nad "vječnim rivalom"

V.D.

17. 12. 2023. u 15:38 >> 15:38

NA stadionu "Maksimir" u Zagrebu se od 17.15 igra derbi meč između Dinama i Hajduka u okviru 19. kola Hrvatske fudbalske lige

СПЛИТ ЧЕКА ТИТУЛУ ВЕЋ 18 ГОДИНА! Ливаја и дружина циљају трећи тријумф над вјечним ривалом

Foto: Profimedia

Prvi put nakon više od 18 godina splitski Hajduk u Zagreb stiže kao lider prvenstva. Od iste te sada već daleke 2005. godine navijači čuvenog kluba sa "Poljuda" i čekaju da se titula vrati u grad na Jadranu.

Ovaj "Vječni derbi" možda može i presudan u borbi za titulu iako će se do kraja prvenstva ova dva rivala sastati još jednom. Hajduk je prvi sa 40 osvojenih bodova što je za sedam više od današnjeg domaćina Dinama ali "modri" imaju i dva meča manje. 

Hajduk je svoje takmičenje u Evropi završio još u kvalifikacijama za Ligu konferencija kada je od njih bio bolji solunski PAOK ukupnim rezultatom 3:0 dok je Dinamo koga smo navikli da gledamo u najmanju ruku u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone morao da se zadovolji Ligom konferencija. Međutim hrvatski šampion ni tu nije blistao ali se u slabašnoj grupi u konkurenciji Plzenja, Astane i Balkanija provukao u poslednjem kolu kada je savladao predstavnika lažne države Kosovo.

Obe ekipe su u ovoj sezoni već smenile trenera. Dinamo je to uradio već u avgustu nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona dok je Hajduk raskinuo saradnju sa Ivanom Lekom nakon dva vezana poraza u oktobru kada su od njih bolji bili Rijeka i Osijek. Od dolaska mladog bosanskog stručnjaka Mislava Karoglana kome je ovo drugi mandat na klupi splitskog tima, Hajduk je upisao sedam pobeda i samo jedan remi u prethodnom kolu na gostovanju u Lokomotivi u Zagrebu. 

"Vječni rivali" u dobroj formi ulaze u treći ovosezonski derbi u prvenstvu. Moramo napomenuti da je Hajduk slavio na prethodna dva rezultatom 2:1 i 1:0 i da će "modri" dati sve od sebe da zabeleže tri boda i priđu na minus četiri što bi značilo i potencijalno preuzimanje prvog mesta ukoliko upišu pobede u zaostalim mečevima.

Mi očekujemo da će Dinamo predvođen Brunom Petkovićem sa jedne i Hajduk na čelu sa Markom Livajom sa druge strane postići bar po gol na ovom meču.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,96)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!