KAD ONI IGRAJU, NE OČEKUJTE MNOGO GOLOVA: Las Palmas i Hetafe napadaju vrh tabele

O. M.

01. 12. 2023. u 09:17

UTAKMICOM Las Palmas - Hetafe na stadionu Gran Kanarija otvara se 15. kolo španske La lige.

КАД ОНИ ИГРАЈУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ МНОГО ГОЛОВА: Лас Палмас и Хетафе нападају врх табеле

Foto: Profimedia

Meč počinje u 21 čas, a pobednik, ako ga bude, uključiće se u borbu za evrokupove, što ovom susretu daje dodatnu draž.

Takođe, za domaćina je prilika da se vrati na pobedničku stazu. Las Palmas je posle tri vezane pobede u svim takmičenjima zaustavljen prvo u Osasuni gde je stigao samo do boda iako je vodio do 73. minuta, a zatim je ostao bez celog plena u Sevilji gde je domaći Betis ostvario minimalnu pobedu. Sada je ekipa sa Kanarskih ostrva na 11. mestu tabele La lige sa 18 bodova. Pobedom u ovoj utakmici bi pretekli današnjeg rivala, ali i stigli na samo tri boda zaostatka za pozicijom sedam koja donosi plasman u Ligu konferencija.

Da su uspeli da iskoriste terensku inicijativu posle primljenog gola na "Benito Vijamarinu" i bar izjednače protiv Betisa koji drži tu poziciju "sedam", sada bi bili još bliže, ali nisu iskoristili nijednu od četiri velike prilike. Treba reći i da je golman domaćih Vijetes u 90. minutu spasao već viđen gol jer je izvukao loptu iz gornjeg desnog ugla.

Postizanje golova i jeste najveći problem Las Palmasa. Oni sa 11 pogodaka dele neslavnu titulu najneefikasnije ekipe La lige sa Kadizom, ali su bar, za razliku od "žute podmornice", dobri i u odbrani. Sa samo 13 primljenih golova treća su najčvršća odbrana lige iza madridskih rivala Reala (devet) i Atletika (11).

Hetafe je osmi na tabeli sa bodom više od Las Palmasa. "Azuloni" su u seriji nepobedivosti od devet mečeva koja traje još od poraza na gostovanju Real Sosijedadu, krajem septembra. Istina, posle tog poraza usledilo je čak pet nerešenih utakmica u La ligi, ali je onda na red došao Kup kralja u kome je Hetafe do nogu potukao petoligaša Tardijentu (12:0), posle čega su usledile još dve pobede i remi u prvenstvu. 

Sve u svemu, Hetafe je vezao pet gostovanja bez poraza. Ta serija je usledila posle tri izgubljena meča na strani, ali sve od timova iz vrha tabele, Real Madrida, Đirone i pomenuti poraz od Sosijedada. Samo Đirona je bila ubedljiva (3:0), dok su se Real Madrid i Sosijedad mučili. Hetafe je čak i poveo u gradskom derbiju, golom nekadašnje nade Reala Borhe Majorala, ali su preokrenuli Žozelu i Džud Belingam koji je pobednički gol postigao tek u petom minutu nadoknade vremena.

Hetafe je i protiv Sosijedada vodio 2:1, pa imao aktivan rezultat sve do 88. minuta kada je domaći tim poveo sa 4:2, da bi u zaustavnom vremenu gosti uspeli da stignu i do trećeg gola, ali nije više bilo vremena za izjednačenje.

Slično Las Palmasu i Hetafe igra na mali broj golova, ali ipak u proseku daju i primaju malo više od današnjih rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,47)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića