LUKA JOVIĆ STARTUJE PROTIV "SVOJIH": Milan bez Olivijea Žirua i Rafaela Leaa napada Fiorentinu

O. M.

25. 11. 2023. u 08:55

MILAN dočekuje Fiorentinu u trinaestom kolu italijanske Serije A.

ЛУКА ЈОВИЋ СТАРТУЈЕ ПРОТИВ СВОЈИХ: Милан без Оливијеа Жируа и Рафаела Леаа напада Фиорентину

Foto: Profimedia

Utakmica je na programu u subotu od 20 časova i 45 minuta na stadionu ''San siro''. U prethodnom kolu, poslednjem pred reprezentativnu pauzu, "rosoneri" su remizirali sa Lećeom (2:2) u gostima, dok je "viola" kod kuće savladala Bolonju sa 2:1.

Milanu je, verovatno više nego bilo kojoj drugoj ekipi u Seriji A , prijala reprezentativna pauza, jer je došla u trenutku kad su izabranici Stefana Piolija vezali četiri kola bez pobede. Osim toga, u Ligi šampiona su ostvarili po jednu pobedu i poraz, ali su u dvomeču sa Pari Sen Žermenom slabiji u međusobnim susretima (2:1, 0:3), što ih na kraju može koštati prolaza u drugu fazu.

Niz loših rezultata koštao je Milaneze ne samo pada sa prve pozicije na treću nego su u poslednja četiri kola Inter i Juventus osvojili čak deset bodova više, zahvaljujući tome što su i jedni i drugi ostvarili maksimalan učinak.

Posle poraza od Juventusa i Udinezea i nerešenih 2:2 sa Napolijem, činilo se da će "rosoneri" seriju loših rezultata u Seriji A prekinuti na stadionu ''Via del mare'' u Lećeu. Golovima Olivijea Žirua i Tijani Rajndersa vodili su sa 2:0 na poluvremenu, ali je domaćin sredinom drugog dela igre stigao do poravnanja preko Sansonea i Bande. Da stvar bude gora po Piolija, on protiv Fiorentine neće moći da računa na najboljeg strelca Žirua koji je u trećem minutu nadoknade dobio žuti karton, a nedugo zatim i direktan crveni, zbog nesportskog ponašanja. 

Malo je nedostajalo da ni tu ne bude kraj Milanovih muka u Apulji, pošto je Leće stigao i do pobedonsonog gola koji je na asistenciju iz VAR sobe ipak poništen zbog faula igrača Lećea tokom gradnje napada.

Osim Žirua, Pioliju glavobolju izaziva i izostanak Rafaela Leaa, kao i Noe Okafora koji se povredio tokom obaveza u dresu reprezentacije Švajcarske. Odsustvo ove trojice napadača otvara vrata prvih 11 za srpskog reprezentativca Luku Jovića koji je protiv Lečea ušao sa klupe u 79. minutu umesto Samu Čukvuezea.

Povređeni su i defanzivci Simon Kjaer i Marko Pelegrino što znači da će u srcu odbrane opet priliku dobiti Malik Tšau, nesuđeni "novi Maldini" koji od dolaska na ''San siro'' još nije opravdao ovaj nadimak.

Malo radosnih vesti za Piolija stiže od lekarskog tima "rosonera" kada je reč o veznom redu gde bi trebalo da se vrati Ruben Loftus-Čik posle oporavka od prehlade i mišićne slabosti.

S druge strane, Fjorentina je teškom pobedom protiv Bolonje i dvema sigurnim izdanjima u Ligi konferencija protiv Čukaričkog, ublažila negativne efekte tri uzastopna poraza bez postignutog gola (Juventus i Lacio 0:1, Empoli 0:2).

Fjorentina će biti bez usluga Luke Ranijerija koji je suspendovan zbog žutih kartona, dok je srpski reprezentativac Nikola Milenković najavljen u sastavu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!