ŠAMPION AFRIKE UBEDLJIV NA STARTU KVALIFIKACIJA: Serija nepobedivosti Toga okončava se danas?

O. M.

21. 11. 2023. u 12:01

SENEGAL gostuje Togu u drugom kolu B grupe afričke zone kvalifikacija za Mundijal 2026. Utakmica se igra u Lomeu od 17 časova.

ШАМПИОН АФРИКЕ УБЕДЉИВ НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА: Серија непобедивости Тога окончава се данас?

FOTO: AP/Tanjug

Šampion Afrike je u prvom kolu opravdao ulogu favorita protiv Južnog Sudana i pobedio sa ubedljivih 4:0. Dvostruki strelac bio je Sadio Mane, a po jednom su se u strelce upisali Pape Sar i Lamine Kamara.

Bila je to deveta uzastopna takmičarska utakmica "lavova Terange" bez poraza, još od januara kada su izgubili od Ugande. Ali to je bilo na Afričkom nacionalnom šampionatu, na kome države predstavljaju samo igrači iz domaćih klubova. U ovom periodu jedini poraz A tima bio je u prijateljskoj utakmici protiv Alžira u kojoj su "pustinjske lisice" ostvarile minimalnu pobedu.

S druge strane, Togo je posle neuspeha u kvalifikacijama za Afrički kup nacija ušao u seriju dobrih rezultata. Čelnici saveza napravili su dobar posao što posle neuspeha u kvalifikacijama nisu otpustili portuglaskog stručnjaka Paola Duartea koji je, čini se, sada sklopio kockice tima. Togo je u prvom kolu odigrao 1:1 na gostovanju Sudanu, što je dobar rezultat, imajući u vidu da su "sekretari" u drugom kolu pobedili DR Kongo sa 1:0.

Togo je kod kuće vezao četiri utakmice bez poraza, a od poslednjih deset izgubili su samo jednu, prijateljsku od Obale Slonovače u julu prošle godine. Imajući u vidu snagu današnjeg protivnika, teško je očekivati da će se serija dobrih rezultata nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)