"JARČEVI" BERU KOŽU NA ŠILJAK: Bajern postigao 32 gola na poslednjih deset utakmica

O. M.

24. 11. 2023. u 09:34

ŠAMPION Nemačke Bajern Minhen otvara 12. kolo bundeslige gostovanjem Kelnu.

ЈАРЧЕВИ БЕРУ КОЖУ НА ШИЉАК: Бајерн постигао 32 гола на последњих десет утакмица

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na Rajn energi stadionu, gde su "jarčevi" ove sezone posle tri poraza konačno u dva prethodna kola uspeli da sačuvaju neke bodove. Pobedili su pre mesec dana Menhengladbah sa 3.1, da bi pred reprezentativnu pauzu podelili bodove sa Augzburgom (1:1).

U međuvremenu su sa poslednja tri gostovanja uzel isamo bod, u Bohumu, dok su u Lajpcigu doživeli težak poraz od 0:6, dok su u Kupu Nemačke ispali od drugoligaša Kajzerslauterna (2:3). 

Ekipa Štefana Baumgarta trenutno je na 17. mestu sa samo šest bodova koliko ima i "fenjeraš" Union Berlin. zona spasa srećom nije predaleko, jer 15. Darmštat beži samo dva boda.

Keln je imao dosta sreće protiv Bohuma u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu stanku. Postigli su izjednačujući gol iz jedine prave prilike, dok je s druge strane njihov golman Švabe branio nemoguće. Keln je inače jedina ekipa u bundesligi koja postiže manje od jednog gola po utakmici. Kada se zna da Bajern ima najbolju odbranu u Ligi jasno je šta navijači "jarčeva" mogu da očekuju danas.

Keln je reprezentativnu pauzu iskoristio da odigra prijateljsku utakmicu sa petoligašem Porcom u kojoj je postigao osam golova što će bar malo podići samopouzdanje kod igrača.

S druge strane, snaga Bajerna se najbolje vidi iz podatka da je 11-ostruki uzastopni šampion Nemačke pre nešto manje od mesec dana sa 8:0 savladao Bundesligaša Darmštat, a nedelju dana kasnije  vicešampiona Dortmund sa "samo" 4:0. Bajern je na poslednjih deset utakmica postigao neverovatna 32 gola, a primio deset.Ipak, da Bavarci nisu nesavladivi svetu je pokazao Sarbriken koji ih je sa 2:1 eliminisao u Kupu Nemačke i tako prerano ugasio nade u "duplu krunu".

Bio je to tek drugi poraz Bajerna u sezoni, nakon onog sa otvaranja protiv Lajpciga u Superkupu. U Ligi šampiona su ve posle četiri kola obezbedili plasman u osminu finala, a u Bundesligi su drugi sa dva boda zaostatka za Bajerom iz Leverkuzena koji ima sezonu iz snova i Bajern je jedini tim koga nisu uspeli da pobede u 18 utakmica na tri fronta. 

Trener Bavaraca Tomas Tuhel na ovom meču neće moći da računa na Džamala Musijalu koji se još oporavlja od povrede zadobijene u meču Lige šampiona protiv Galatasaraja, dok se Mathajs de Liht povredu vuče još od utakmice sa Sarbrikenom.

Musijala bi mogao da nedostaje ekipi pošto je upravo on prošle godine golom u 90. minutu doneo pobedu od 2:1 Bajernu na Rajn energi stadionu.

Ali nema brige za Tuhela kada je spreman Hari Kejn koji je do sada postigao 17 golova u prvenstvu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&G3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije