BUGARI PRVI PUT BEZ KRSTAJIĆA: Ne znaju za pobedu tačno godinu dana!

V.M.

16. 11. 2023. u 12:48

U duelu prvog i poslednjeg na tabeli grupe ''G'' sastaće se Bugarska i Mađarska. Meč se igra na stadionu ''Vasil Levski'' bez prisustva publike sa startom u 18.00.

БУГАРИ ПРВИ ПУТ БЕЗ КРСТАЈИЋА: Не знају за победу тачно годину дана!

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Nakon katastrofalnog kvalifikacionog ciklusa i samo dva osvojena boda iz šest odigranih utakmica, Bugari su se odlučili za smenu trenera, pa je tako avantura Mladena Krstajića na klupi ''lavova'' neuspešno završena, a njegovo mesto zauzeće iskusni Ilian Iliev koji će uporedno nastaviti svoju ulogu trenera Černo Morea sa kojim se nalazi u vrhu tabele domaćeg prvenstva.

Ilievu će ovo biti prvi put da predvodi neku reprezentaaciju u svojoj karijeri i izjavio je da želi da implementira pravu taktiku kojom će prodrmati ekipu koja je imala veoma težak period u prethodnih 12 meseci jer je poslednji trijumf ostvarila 16. novembra 2022. kada je u prijateljskoj bila bolja od Kipra.

Glavni zadatak za Bugare biće da poboljšaju svoju ofanzivnu igru, pošto su na poslednja četiri duela postigli samo jedan gol i to u neuspehu protiv Crne Gore (1:2).

Struči štab naše reprezentacije će pomno gledati večerašnji susret pošto će Srbija, ukoliko Crna Gora savlada Litvaniju, svoju sudbinu o plasmanu na Euro odlučivati u duelu sa Bugarima koji je na programu za par dana.

Potpuno je drugačija situacija u taboru Mađara koji ne znaju za poraz u ovom kvalifikacionom ciklusu i kao prvoplasirani u grupi ''G'' dočekuju ovaj susret.

Ostvarili su četiri trijumfa uz dva remija u dosadašnjem toku kvalifikacija i ako bi danas ponovo slavili, zacementirali bi prvo mesto na tabeli.

Potreban im je samo još bod kako bi i matematički osigurali plasman na Euro, a s ozbirom na to da se nalaze u fantastičnoj seriji od deset vezanih utakmica u svim takmičenjima bez poraza izvesno je da će ga večeras osvojiti.

Ipak, većinu svojih pobeda Mađari su ostvarili pred svojim navijačima, a u gostima su na tri odigrana meča sakupili pet bodova (jedan trijumf uz dva remija).

Večerašnji rivali su već odigrali jedan meč u ovom kvalifikacionom ciklusu kada je krajem marta Mađarska rutinski slavila na ''Puškaš areni'' sa 3:0, a zanimljivo je da su sva tri pogotka postignuta u uvodnih 40 minuta utakmice.

Očekujemo još jedan duel u kojem će inicijativa biti na strani gostiju i verujemo da će uspeti da dođu do nova tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene