SRBIJA NA POPRAVNOM POSLE SRAMOTE: Englezi zamalo brojali do 10 protiv ''orlića''

V.M.

16. 10. 2023. u 11:02 >> 11:02

U trećem kolu kvalifikacija Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, Severna Irska će dočekati Srbiju (20.30).

СРБИЈА НА ПОПРАВНОМ ПОСЛЕ СРАМОТЕ: Енглези замало бројали до 10 против орлића

Foto: Profimedia

Srbija je kvalifikacije otvorila rutinskom pobedom nad Azerbejdžanom (2:1), ali nakon toga je doživela pravu katastrofu na ''Siti graundu'' gde su je Englezi ponizili sa 9:1.

Naši momci su poveli pogotkom fudbalera Crvene zvezde Vladimira Lučića u 27. minutu ali evropski prvaci su nakon toga upalili motore i nisu ih ugasili do samog kraja.

Najviše su se istakli Noni Madueke, Harvi Eliot i Filogen-Bajdens sa po dva pogotka, a u listu strelaca su se upisali još Delap i Rou, dok je auto-gol postigao Subotić.

To je bio još jedan impresivan nastup mlade generacije Engleske koja je osvojila Evropsko prvenstvo bez primljenog gola, a naši reprezentativci će morati brzo da se trgnu i nastave pohod na drugo mesto koje garantuje baraž.

Izabranici Dušana Đorđevića će šansu za iskupljenje imati večeras kada ponovo igraju na Ostrvu, samo će im rivali biti dosta slabiji, jer će igrati sa Severnom Irskom.

Domaćini su pre par dana igrali sa Azerbejdžanom, brzo su poveli preko Mekgukina, ali su sredinom prvog dela igre ostali sa deset igrača na terenu posle isključenja Donelija koji je napravio jedanaesterac. Ipak, njega nije iskoristio Džahvarov, a ''zeleno-beli'' su nakon toga ''parkirali autobus'' i volšebnim defanzivnim nastupom sačuvali prednost i osvojili sva tri boda.

To je četi Tomija Rajta bila prva pobeda u dosadašnjem toku kvalifikacija, a pre nje su doživeli dva poraza. Prvo ih je iznenadio Luksemburg, a zatim u Ukrajina, u oba slučaja bilo je 1:0.

Definitivno je da Severna Irska igra dosta tvrde utakmica sa malo golova, a ne bi trebalo da čudi ako to ponovo bude slučaj i večeras.

Poslednji put kada su današnji rivali ukrstili koplja u uzrastu do 21 godine bilo je 2014. godine kada su Dragoljub Srnić, Aleksandar Pešić i Filip Kostić vodili ''orliće'' do ubedljivog trijumfa od 4:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)