SELTA ČEKA DA JOJ PRORADI TALISMAN: Las Palmas ima najgori napad i drugu najbolju odbranu u La ligi

O. M.

02. 10. 2023. u 08:35

LAS PALMAS dočekuje Seltu iz Viga u poslednjoj utakmici osmog kola španske La lige. Meč je na programu od 21 čas na stadionu Gran Kanarija u Las Palmasu.

СЕЛТА ЧЕКА ДА ЈОЈ ПРОРАДИ ТАЛИСМАН: Лас Палмас има најгори напад и другу најбољу одбрану у Ла лиги

Foto: EPA

Ovo su dva tima sa identičnim skorom u početnih sedam mečeva ove sezone. Sa po jednom pobedom, dva remija i četiri poraza zauzimaju 17. i 18. poziciju na tabeli. Imaju i istu gol-razliku, minus četiri, s tim što je Selta postigla sedam i primila 11 golova, dok je Las Palmas postigao samo dva i primio šest.

Samo je Real Madrid više od jednom zatresao mrežu ekipe sa Kanarskih ostrva. Bilo je to prošlog petka kada su "blankosi" pobedom od 2:0 izbili na čelo tabele. Ostala tri poraza bila su "minimalci", od Valensije, Đirone i Sevilje - sve u gostima, kao i poraz od Madriđana. Kod kuće Las Palmas igra bolje, ali i dalje nedovoljno efikasno. Pobedili su Granadu sa 1:0, sa Majorkom igrali 1:1, a sa Almerijom i Sosijedadom bez golova.

Las Palmasu je ovo prva sezona po povratku iz Segunde gde su prošle sezone osvojili drugo mesto. Ova ekipa će pokušati da ostane u istoj ligi dve sezone uzastopno, što im nije uspevalo od 2018. godine.

"Žuti'' su u negativnoj seriji od tri prvenstvena poraza od Selte, a najteži je bio u sezoni 2017/18. kada je ekipa iz Galicije pobedila sa 5:2, na ovom stadionu. Las Palmas nije pobedio u okršaju sa Seltom od 2016. godine.

Selta je u četvrtak odigrala 1:1 protiv Alavesa i to je prvi bod koji su izabranici Rafe Beniteza osvojili u ligi još od početka septembra kada su sa 3:2 savladali Almeriju. Neporaženi su bili još samo u prvom kolu kada su odigrali nerešeno sa Real Sosijedadom.

Selta odavno nije bila ovako nisko na tabeli La lige u kojoj igra neprekidno od 2012. godine. Kako stvari stoje na startu ove sezone, neće biti lako Benitezu i njegovim pulenima da zadrže nebeskoplave u eliti i 12. sezonu zaredom.

Protiv Las Palmasa biće oslabljeni neigranjem argentinskog veziste Franka Servija zbog problema sa mišićima, ako i odsustvom Luke dela Torea koji je zaradio suspenziju zbog crvenog kartona dobijenog protiv Alavesa.

Godinama unazad najbolji igrač Selte Jago Aspas ove sezone se još nije upisao u strelce i tu možda leži uzrok lošeg plasmana. Kada i ako proradi veteran, mogu se očekivati bolji dani za ''nebeskoplave''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića