"SVRAKE" ŽELE OSVETU: Biće golova - Siti dolazi na Sent DŽejms park

O. M.

27. 09. 2023. u 14:43 >> 14:44

NjUKASL junajted dočekuje Mančester siti u trećem kolu Liga kupa Engleske. Utakmica će se odigrati na "Sent Džejms parku" od 21 čas.

СВРАКЕ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ: Биће голова - Сити долази на Сент Џејмс парк

Foto: Profimedia

Obe ekipe su kao učesnici evrokupova bili slobodni u prve dve runde i takmičenje počinju ovim susretom.

Biće ovo drugi duel "svraka" i "građana" u sezoni, prethodni u Mančesteru pripao je šampionu koji je u drugom kolu Premijer lige pobedio sa 1:0 golom Hulijana Alvareza.

Bio je to prvi od tri uzastopna poraza Njukasla (Liverpul kod kuće 1:2, Brajton u gostima 1:3), ali se vratila četa Edija Haua, dvema pobedama u prvenstvu, od kojih je druga protiv Šefild junajteda bila više nego ubedljiva (8:0). dobar rezultat ostvarili su i u Ligi šampiona, gde su na gostovanju Milanu izborili remi bez golova. Trenutno je Njukasl osmi na tabeli Premijer lige sa devet bodova.

Posle duela sa šampionom slede im još dva neugodna meča, u Ligi šampiona dočekuju Pari Sen Žermen, pa u Premijer ligi gostuju Vest hemu.

Prošle godine Njukasl je igrao finale Liga kupa u kome je sa 2:0 poražen od Mančester junajteda, a nadu da mogu da iznenade Siti daje im domaći teren na kome su od prošle godine izgubili samo tri puta, dva puta od Liverpula i jednom od Arsenala. Ipak, protiv Sitija su ovde pobedili samo jednom u poslednjih 18 godina.

Mančester siti je u dosadašnjem delu sezone odigrao šest utakmica u prvenstvu Engleske uz stoodstotan učinak, dok je i u Ligi šampiona krenuo trijumfalno, nažalost pobedivši našeg šampiona Crvenu zvezdu posle preokreta sa 3:1 (0:1). Siti ubedljivo vodi na tabeli sa maksimalnih 18 bodova. Ima najbolju odbranu sa samo tri primljena gola i drugi najbolji napad iza Brajtona sa 16 postignutih.

"Građani" će svoj niz od osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima pokušati da nastave na stadionu na kome imaju samo jedan poraz od 2005. godine. Posle gostovanja Njukaslu slede im dva ozbiljna protivnika u naredne tri utakmice. Igraće protiv Lajpciga u Ligi šampiona i protiv Arsenala u prvenstvu, a neće im biti lako ni protiv Vulverhemptona između ove dve utakmice.

Siti je od 2017. do 2021. godine četiri puta uzastopno osvajao Liga kup, ali je u prethodne dve sezone zaustavljan u četvrtom kolu (Vest hem na penale), odnosno četvrtfinalu (Sautempton ih dobio 2:0).

Na prethodna tri susreta ovih timova u Njukaslu palo je ukupno 17 golova ili skoro šest po utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,03) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!