HULIGANSKI DERBI OSTRVA: "Prljavi Lids" gostuje "pošasti fudbala"

O. M.

17. 09. 2023. u 09:47 >> 09:47

MILVOL će ugostiti ekipu Lidsa u poslednjoj utakmici šestog kola engleskog Čempionšipa. Utakmica se igra na stadionu "Den" u Londonu od 13 časova.

ХУЛИГАНСКИ ДЕРБИ ОСТРВА: Прљави Лидс гостује пошасти фудбала

Profimedia

"Lavovi" su 16. na tabeli sa sedam osvojenih bodova, jednim više od Lidsa koji je na 18. poziciji.

Čelnici čempionšipa nisu hteli ništa da rizikuju pa su ovu utakmicu izdvojili u nedeljni popodnevni termin kako bi se izbegli incidenti između dve omražene navijačke grupe.

Iako se na prvi pogled ne bi moglo reći da postoji rivalstvo između navijača ova dva kluba, naročito kada se zna da su klubovi od stupanja u engleski fudbalski sistem 1920. godine do 2003. godine odigrali samo 12 utakmica, ono je itekako prisutno a datira još iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka kada su dve navijačke grupe smatrane najozloglašenijim na Ostrvu. Javnost u Engleskoj dala im je nadimke "pošast fudbala" i "prljavi Lids", koji im pristaju i danas, u ovoj "posthuliganskoj" eri.

Milvol kod kuće ima pobedu i poraz (Stouk siti 1:0, Bristol siti 0:1), baš kao i Lids u gostima (Ipsvič 4:3, Birmingem 0:1). Lavovi su posle pobede nad Stokom izvukli bod u Birmingemu (1:1). Rano su poveli, već u šestom minuitu, i to je bilo praktično sve što su uradili. Birmingem je bio mnogo bolji ali je uspeo samo da izjednači. 

S druge strane, Lids je posle pobede nad Ipsvičom osvojio samo bod protiv novajlije u ligi Šefild venzdeja na svom "Eland roudu".

Treba napomenuti da Milvol u ovoj kalendarskoj godini još nije vezao dve pobede na svom terenu, a kako su u prethodnom meču na "Denu" savladali Stouk, možda treba biti oprezan kada je reč o igranju "keca" na ovom susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave