SADIK NAPADA REAL MADRID? "Kraljevski klub" želi da zadrži maksimalan učinak u La ligi

O. M.

17. 09. 2023. u 08:51 >> 08:51

REAL Madrid će od 21 čas ugostiti Real Sosijedad na stadionu Santjago Bernabeu. Utakmica se igra u okviru petog kola španske La lige.

САДИК НАПАДА РЕАЛ МАДРИД? Краљевски клуб жели да задржи максималан учинак у Ла лиги

FOTO: EPA

Madriđani su uoči ovog kola bili prvi na tabeli sa maksinmalnim učinkom, 12 bodova iz četiri utsakmice i gol-razlikom 8:2. Sosijedad je, uz "kraljeviće", Đironu i Barselonu, jedna od četiri neporažene ekipe, ali sa samo jednom pobedom i tri remija zauzimaju tek desetu poziciju.

Dovođenje Džuda Bellignhama se pokazalo kao odličan potez jer je engleski reprezentativac već posle četiri kola počeo da se isplaćuje, postigavši 5 golova što ga čini najboljim strelcem La lige. 

Real Sosijedad je bio pravo osveženje prošle sezone. Gosti su sezonu završili kao četvrtoplasirani u La ligi i obezbedili plasman u Ligu šampiona, što je ozbiljan uspeh za klub kakav je Real Sosijedad.

Njihov uspeh prošle sezone zasnivao se na čvrstoj odbrani pošto su primili samo 35 golova u 38 utakmica. To je bio drugi najbolji odbrambeni učinak u ligi. Na početku ove sezone njihova defanzivna linija ne briljira, o čemu svedoči i 5 primljenih golova protiv mnogo slabijih ekipa od njih, a jasno je da će gosti morati da poboljšaju igru u odbrani ako žele da ponove prošlosezonski uspeh.  

Oba tima imaju obaveze u Ligi šampiona sredinom sledeće nedelje, pa je za očekivati da će  u ovaj meč ući sa manje ekspolizovnosti kako bi sačuvali malo snage za početak evropskog izleta. To bi moglo da znači da će prvo poluvreme proteći u nešto mirnijem ritmu i da će pobednik biti odlučen u drugih 45 minuta.

Što se tiče skorašnjih susreta, "blankosi" prople godine nisu uspeli da pobede baskijsku ekipu. U Madridu je bilo 0:0, a u San Sebastijanu 2:0 za Sosijedad, golovima Kuboa i Barenčee.

Pored Tiba Kurtoe koji je otpisan na duže staze, Karlo Ančeloti neće moći da računa i na Edera Militaa, Vinisijusa Žuniora i Ardu Gulera. Ferlan Mendi i Dani Sebaljos su se vratili u trenažni proces, s tim što će Španac biti u konkurenciji za tim, dok će Senegalac sa francuskim pasošem verovatno sačekati prvo kolo Lige šampiona i okršaj sa Union Berlinom za povratak na teren. Za današnji meč na levom beku opet će ga menjati Fran Garsija.

Ostaje da se vidi ko će praviti društvo Belingamu na sredini terena, a to verovatno neće biti istovremeno Luka Modrić i Toni Kros jer njih dvojica još nisu zajedno startovali ove sezone.

Očekuje se da će bivši fudbaler Partizana Umar Sadik uprkos tome što još nije potpuno spreman zaigrati bar nekoliko minuta na ovom meču kao što je bilo i u susretu sa Granadom, ali je verovatno još prerano za Nigerijca da bude starter pa će ulogu vođe navale Sosijedada i u ovom meču imati Mikel Ojarzabal. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)