MITROVIĆ SE OPRAŠTA OD FULAMA? Srpski centarfor neće igrati u gradskom derbiju

V.M.

19. 08. 2023. u 11:53 >> 11:53

OD 16 časova Fulam će na ''Krejven kotidžu'' dočekati Brentford.

МИТРОВИЋ СЕ ОПРАШТА ОД ФУЛАМА? Српски центарфор неће играти у градском дербију

Tanjug/AP

Sudbina najboljeg strelca srpske reprezentacije nikako da dobije epilog. Aleksandar Mitrović već duže vremena čeka da dres Fulama zameni Al Hilalovim, ali nikako da dođe do dogovora između dva tima. Pregovori su zatajili do početka ove nedelje i Mitrogol je čak i nastupio protiv Evertona u prvom kolu, te je delovalo da će i ove sezone predvoditi napad ''kolibara'', ali Saudijci su obnovili interes za sjajnog špica i po pisanjima engleskih, a i svetskih medija, sve su veće šanse da se Mitrović pridruži plejadi zvezda koje je Al Hilal doveo ovog leta poput Nejmara, Sergeja Milinkovića Savića, Kulibalija i ostalih. Trener Silva je najavio da Mitrovića neće biti u sastavu na današnjem meču ali se ne zna pravi razlog njegovog odsustva. Pojedini mediji tvrde da je već otputovao u Saudijsku Arabiju dok drugi tvrde da je u pitanju povreda zadobijena prethodne nedelje.

Što se tiče prvog kola, ekipa sa ''Krejven kotidža'' u najmanju ruku nije briljirala ali je uspela da odnese sva tri boda sa ''Gudison parka''. Everton je imao enorman broj šansi koje nije iskoristio, a to je u 73. minutu kaznio Dekordova Rid čiji je pogodak bio jedini na meču. 

Marko Silva je bio zadovoljan sa tri osvojena boda, ali istakao je da njegova ekipa nije odigrala na nivou i očekuje da bolje nastupe ove nedelje. Dovoljno o dominaciji ''karamela'' na meču govori podatak da su po naprednoj statistici očekivanih golova čak tri puta trebali zatresti mrežu rivala.

Što se tiče gradskog rivala Brentforda, on je u prvom kolu očekivano odigrao veoma zanimljivu utakmicu sa Totenhemom u kojoj nije bilo pobednika (2:2). ''Pčelice'' su slabo otvorile meč i gubile su nakon 11. minuta igre kada je Romero zatresao mrežu, ipak on je ubrzo nakon toga napustio igru što je današnji gost iskoristio. Prvo je Mbuemo poravnao sa bele tačke, a nakon toga je uz dosta sreće udarac Vise zatresao mrežu posle odbitka o Mikija van de Vena koji je prevario golmana ''pevaca'' Vikarija. Ipak, do pobede nisu mogli jer je krajem prvog dela igre Emerson Rojal šutem sa ivice kaznenog prostora postavio konačnih 2.2.

Tomas Frank je ponovo pokazao da je formirao dosta solidan tim koji bi trebao da se takmiči za neko od mesta na sredini tabele i pored činjenice da im je najbolji fudbaler Ajvan Toni suspendodan zbog klađenja na fudbalske utakmice do kraja kalendarske godine.

Sredinom nedelje gost je definitivno ostao i bez golmana Davida Raje koji je pojačao Arsenal, ali u prvom kolu se videlo da ga Fleken može sasvim dobro odmeniti ove sezone.

Ovi rivali su odigrali dve goleade prošle godine. Na ''Krejven kotidžu'' je Fulam slavio sa 3:2, dok je na drugom meču Brentford uzvratio istim rezultatom pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)