KLASIK U FINALU: Rapuscana ''furija'' napada neprobojni bedem Engleza

V.M.

08. 07. 2023. u 15:03 >> 15:03

U finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21. godine gledaćemo obračun Španije i Engleske.

КЛАСИК У ФИНАЛУ: Рапусцана фурија напада непробојни бедем Енглеза

Foto Profimedia

Engleska igra fantastično tokom čitavog turnira i po prvi put nakon 2009. godine će se naći u finalu (poraz od Nemačke). Četa Dejvida Karjalja se prošetala kroz grupu ''C'' u kojoj je osvojila maksimalan broj bodova uz impresivnu gol-razliku, 6:0. Nakon toga je usledio tvrd duel sa neguodnim Portugalcima u kojem je pogodak Entonija Gordona bio dovoljan za prolaza u polufinale.

Tamo su se ''mladi lavovi'' susreli sa iznenađenje turnirima Izraelcima kojima nisu dozvolili da naprave novo čudo i golovima Gibs-Vajta, Palmera i Arčera plasirali su se u finale u kojem će pokušati da prekinu post od 39 godina bez trofeja (poslednji put bili prvaci 1984.)

Osovina ovog tima je fantastična odbrana koja i dalje nije primila gol na turniru! Velike zasluge idu mladom golmanu Mančester sitija, Džejmsu Trafordu, a posebno su se istakli njegov imenjak Kolvil za kojeg Maurisijo Poketino ima velike planove u novoj sezoni Čelsija, kao i dugogodišnji prvotimac Lestera, Luk Tomas.

Trener Karlajl tokom čitavog turnira napominje kako je ponosan na ekipu i veruje da mogu do trofej, ali na poslednjem stepeniku će imati i ubedljivo najteži zadatak.

Sa druge strane biće raspucani Španci, koji su pod trenerskom palicom Santija Denije postigli impresivnih 13 pogodaka, ubedljivo najviše na prvenstvu, i ako postoji neko ko može da probije bedem Engleza, to je onda ''furijica''.

Španija se takođe prošetala grupnom fazom osvojivši sedam bodova i zauzeviši prvi mesto u grupi ''B''. Nakon toga se mučila sa Švajcarcima koje je porazila tek posle produžetaka (2:1), ali su svoju silinu pokazala je u polufinalu. Ukrajinci su poveli ranim pogotkom Bondarenka, ipak ''furijica'' je već do poluvremena okrenula golovima Ruiza i Sanseta, da bi u drugom delu igre mrežu protivnika zatresli Blanko, Oroz i Gomez za i više nego ubedljivih 5:1.

Ovo će Špancima biti deveto finale i ukoliko trijumfuju osamiće se na vrhu tabele reprezentacija sa najviše osvojenih Evropskih prvenstava za igrače do 21. godine (trenutno izjednačeni sa Italijom sa po pet titula).

Izabranici Santija Denije su neporaženi na poslednjih 19 utakmica i sa velikim samopouzdanjem ulaze u ovaj meč.

Španci u svom sastavu imaju veliki broj igrača koji već dugo nastupaju na visokom nivou poput Sanseta, Gomeza, Baene, Rodrija i Ruiza i verujemo da će to iskustvo doći do izražaja na večerašnjem duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Španija osvaja (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)