"ZMAJČEKI" JOŠ NEPORAŽENI: Timu Puki ruši Sloveniju s prvog mesta

O. M.

16. 06. 2023. u 11:28

U trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024, Finska će dočekati Sloveniju. Utakmica je na programu u petak od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju.

ЗМАЈЧЕКИ ЈОШ НЕПОРАЖЕНИ: Тиму Пуки руши Словенију с првог места

Foto AP

Finska je u gostima savladala Severnu Irsku sa 1:0. Strelac je bio ko drugi nego Timu Puki. Napadač Norič sitija je nedavno prestigao Jarija Litmanena na večitoj listi najboljih strelaca Finske, a nedostaje mu još 27 utakmica da ga stigne u broju nastupa za A selekciju.

Pre toga, izgubila je od Danske u gostima sa 3:1, pa trenutno deli od drugog do petog mesta u grupi iza vodeće Slovenije koja jedina ima dve pobede.

Slovenija je kvalifikacije otvorila pobedom od 2:1 na gostovanju Kazahstanu, a zatim je kod kuće pobedila San Marino sa 2:0. Dugo su se domaći borili za postizanje pogotka protiv autsajdera sa Apenina, a prvi put su mrežu gostiju zatresli u 56. minuta kada je Miha Zajc uspešno proigrao Benjamina Šeška. Drugi gol bio je delo igrača San Marina Di Maja koji je pogodio mrežu sopstvenog gola.

U sledećem kolu Slovenija će igrati derbi grupe protiv Danske koja je iznenađujuće poražena u martu na gostovanju Kazahstanu.

Slovenija će u ovom meču biti oslabljena za Jana Oblaka koji se još oporavlja od povrede. Jednog od najboljih golmana sveta zameniće Bid Belec.

U prethodnom susretu ovih selekcija Finska je u prijateljskom odmeravanju snaga pobedila sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)