BIVŠI ZVEZDIN DUO NA TEŠKOM ZADATKU: Almere dolazi na revanš u Emen sa velikim kapitalom

O. M.

11. 06. 2023. u 13:18 >> 13:18

ALMERE gostuje Emenu u revanš meču finala baraža za popunu holandske Eredivizije. Utakmica je na programu ovnedelje od 18 časova na stadionu "De Aude Medejk" u Emenu.

БИВШИ ЗВЕЗДИН ДУО НА ТЕШКОМ ЗАДАТКУ: Алмере долази на реванш у Емен са великим капиталом

Foto Profimedia

Prva utakmica završena je pobedom Almerea pred svojim navijačima od 2:0. Oba gola postigao je levokrilni napadač Lens Douvenstajn, u 65. minutu sa bele tačke i u 77. minutu.

Emen je u baraž upao kao šesnaestoplasirana ekipa Eredivizije, zbog čega je bio slobodan sve do polufinala. Almere je kao trećeplasirani tim Erste divizije morao da igra i četvrtfinalni dvomeč.

Almere je imao težak put do finala. Najpre je sa Ajndhovenom bio prinuđen da igra produžetke u revanšu na svom terenu. Prva utakmica pripala je Ajndhovenu sa 1:0, a u revanšu je bilo 2:1 za Almere koji je produžetke izborio golom Limbombea u četvrtom minutu nadoknade. Almere je u produžecima postigao još jedan gol, vredan plasmana u polufinale, a strelac je bio nama dobro poznati bivši igrač Crvene zvezde Radživ van la Para, koji je od marta ove godine član "crnih ovaca".

Protivnik u polufinalu bio je Venlo koji je u četvrtfinalu bio bolji od favorizovanog Mastrihta, a pokazao se kao tvrd orah i za Almere. Obe utakmice završene su identičnim rezultatom 1:1, pa se posle produžetaka pristupilo penalima. Van la Para je promašio prvi penal, ali nijedan igrač Venloa nije pogodio pa je dalje otišao Almere.

Junak je bio golman Nordin Baker koji je odbranio čak tri penala, dok je Sulejman Aluš loptu poslao nebu pod oblake. 

Emen je prošle godine osvojio Erstediviziju i direktno se plasirao u elitni razred holandskog fudbala, gde se nije baš najbolje snašao, ali je uspeo da izbegne direktno ispadanje, manje svojom zaslugom, a više očajnim igrama i rezultatima Kambura i Groningena. 

"Crveno-beli" su bili slobodni u četvrtfinalu baraža, a u polufinalu su za protivnika dobili NAC Bredu protiv koje su pokazali razliku u kvalitetu i prošli u finale ukupnim rezultatom 4:1 (2:1 u gostima i 2:0 kod kuće).

Iako je Emen pokazao da je mnogo bolji tim od Brede, to se nije ispostavilo i protiv Almerea, bar ne u prvoj utakmici na stadionu "Janmar" u predgrađu Amsterdama. Na rezultat nisu uticali ni brojni kadrovski problemi koje je pred ovaj meč imao trener "Crne ovce" Aleks Pastor koji nije mogao da računa na petoricu standardnih prvotimaca. Stvari se nisu mnogo popravile ni pred revanš jer dvojica od njih sigurno neće bit ispremna ni za revanš a ostala trojica su još neizvesna. Povrede i dalje muče Feza Matou i Kornelijusa Hansena, dok su pod znakom pitanja Belgijanac Milan Korin, Manel Roho koji se povredio u revanšu polufinala protiv Venloa i Džejden Rinas koji je povređen u prvom meču protiv Ajndhovena.

U redovima Emena nije mnogo bolja situacija. Trojica igrača koji su zbog povreda kolena propustila prvi meč, Džef Hardeveld, Mart Lider i Majkel Kiftenbeld i dalje su neizvesna, baš kao i Rui Horhe Mendes koji se bori sa problemom mišića. Turčin Metehan Gučlu je blizu oporavka od povrede koju je zadobio još na startu sezone, tako da nije imao priliku ni da nađe svoje mesto u ovom timu. Napad Emena u prvoj utakmici predvodio je Rišairio Živković, a odbranom je komandovao još jedan bivši igrač Crvene zvezde, Migel Arauho koji nije kriv ni za jedan od Douvenstajnovih golova. Oni idu na dušu golmana Emena Mikija van der Harta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave