''ROSONERI'' OBEZBEDILI LIGU ŠAMPIONA: Verona se bori za opstanak u poslednjem kolu

V.M.

04. 06. 2023. u 14:42 >> 14:42

FUDBALERI Milana dočekaće ekipu iz grada ljubavi na ''San siru'' od 21:00.

РОСОНЕРИ ОБЕЗБЕДИЛИ ЛИГУ ШАМПИОНА: Верона се бори за опстанак у последњем колу

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je imao izvesnih problema sa igrama tokom čitave sezone, ali ono što je bitno da je da je osigurao četvtu poziciju i vratiće se u Ligu šampiona (iz koje je ispao u polufinalu od Intera) i iduće sezone. Milan je to obezbedio proteklog vikenda kada je savladao Juventus na ''Alijanc stadionu'' pogotkom Olivijea Žirua u 40. minutu.

Izabranici Stefana Piolija pružaju odlične partije na ''San siru'' ove sezone i na 18 odigranih utakmica kod kuće pokupili su čak 40 bodova. Boljka su im bile igre na strani o čemu i svedoči podatak da su osvojili samo 27 bodova u gostima, što znači da su ekipa koja ima najveći jaz između poena osvojenih kod kuće i u gostima.

Sa druge strane, Verona je imala zlatnu priliku da pobegne iz zone ispadanja, ali nije uspela da je iskoristi. Povela je protiv Empolija pre sedam dana, imala je sve u svojim rukama, ipak u sudijskoj nadoknadi Manjani je postigao auto-gol i tako postavio konačnih 1:1.

Gost je sada 18. na tabeli uz isti bodovni saldo kao i Specija koja je prva ekipa iznad crte. Poraz od Milana možda ne bi bio kraj sezone jer ove godine ako pomenute ekipe budu imali isto poena neće odlučivati međusobni skor ili gol-razlika već je savez doneo odluku da će se igrati plej-aut, tako da dosta zavisi i od Specije koja u istom terminu gostuje Romi na ''Olimpiku''.

Verona baš ne voli da igra u Milanu, jer nije odnela pobedu sa ''San sira''/''Đuzepe Meace'' sa poslednja 62 gostovanja (30 puta protiv Milana, 32 protiv Intera).

Ako bi neko voleo da ispadne ekipa iz grada ljubavi to su onda navijače ''rosonera'' jer su ''žuto-plavi'' u dva navrata oduzimali bodove Milanu u njegovim pohodima na titulu 1973. i 1990. godine u utakmicama poznatim kao ''Fatale Verona''.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni ''rosoneri'' su slavili sa 1:2 na ''Bentegodiju''.

U redovima domaćina neće biti Ibrahimovića i Benasera, dok će kod gosta izostati Anri i Duda, a pod znakom pitanja su srpski reprezentativac Darko Lazović i Kevin Lazanja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1.p. manje 1,5 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone