"PLAVE MUNJE" PRETE EVROPI: Četa Andree Pirla nikako da se vrati u formu

O. M.

17. 05. 2023. u 12:37

FATIH KARAGUMRUK dočekuje Adanu Demirspor u 34. kolu turske Super lige. Utakmica se igra na stadionu "Ataturk" u Istanbulu sa početkom u 19 časova.

ПЛАВЕ МУЊЕ ПРЕТЕ ЕВРОПИ: Чета Андрее Пирла никако да се врати у форму

FOTO: EPA

Četa Andree Pirla trenutno je deveta sa 44 boda. U poslednjem kolu nisu igrali nego im je administrativno dodeljeno tri boda jer je po rasporedu trebalo da se sastanu sa Gazijantepom koji je istupio iz lige zbog posledica zemljotresa. Pre toga, "Fatihovi potomci" izgubili su na svom terenu od Antalije sa 1:0.

Adana je na putu da ostvari najbolji plasman u istoriji kluba. "Plave munje" ove sezone su u potpunosti opravdale nadimak i hitaju ka Evropi, trenutno su četvrti sa 60 bodova. Liga konferencija može im izmaći samo u slučaju da Fenerbahče ne osvoji Kup, a u konkurenciji Sivaspora, Ankaragudžua i Istanbula je apsolutni favorit. Ali i tada bi Adana imala "plan B" pošto još nije rešeno ni pitanje trećeg mesta na tabeli Superlige. Bešiktaš ima prednost od osam bodova ali i utakmicu više, tako da je, pet kola pre kraja, sve moguće.

A ne tako davno, u evrokupovima bio je "viđen" Karagumruk. Ekipa koju s klupe predvodi slavni Italijan imala je od kraja decembra do sredine aprila niz od 11 utakmica bez poraza, ali je od tada zabeležila samo jednu pobedu, protiv nejake Umranije, pa je usledio logičan pad. 

U prvom delu sezone Adana je savladala Karagumruk sa 2:1 golovima Akpabea, dok je jedini strelac za goste bio Fabio Borini, koji sa saigračem Dianjeom deli drugo mesto liste strelaca Superlige iza neprikosnovenog Enera Valensije iz Fenerbahčea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave