SAMPDORIJU ČEKA SUDBINA PARME? Empoli na korak da obezbedi igranje u eliti iduće sezone

O. M.

15. 05. 2023. u 09:50

SAMPDORIJA dočekuje Empoli u poslednjoj utakmici 35. kola italijanske Serije A.

САМПДОРИЈУ ЧЕКА СУДБИНА ПАРМЕ? Емполи на корак да обезбеди играње у елити идуће сезоне

Foto: AP

Tamni oblaci koji su se nadvili nad plavim delom "Marasija" posle poraza od Udinezea, koji je ozvaničio ispadanje Sampdorije iz Serija A, možda su samo početak još crnjih dana, jer klubu preti administrativno izbacivanje u četvrtu ligu, zbog sve izvesnijeg bankrota. Time bi slavni klub doživeo sudbinu Parme iz sezone 2014/15.

Trener Dejan Stanković priznao je da oseća veliko razočarenje i tugu, ali je istovremeno izrazio i nadu da situacija može da se "reši na najbolji mogući način".

Sa samo jednom pobedom u poslednjih 19 mečeva, uz pet nerešenih i čak 13 poraza, ne čudi da je Sampdorija postala tim koji je najranije ostao bez šansi za opstanak u Seriji A.

Domaćin nema nijednu pobedu u poslednjih sedam kola (nešto je bolji skor na "Marasiju", gde je ekipa osvojila šest bodova iz poslednjih sedam utakmica), a čak i ako Stankovićevi izabranici pobede sve do kraja, opet će ovo ostati klupska sezona sa najmanje osvojenih bodova otkad se za pobedu dodeljuju tri. Još uvek može biti izjednačen i neslavni rekord Kjeva iz 2019. godine kada su "leteći magarci" sezonu završili sa 17 bodova.

Empoli je u ponedeljak pobedio Salernitanu sa 2:1 golovima Kambijađija i Kaputa. Bio je to tek drugi put ove sezone da je ekipa Paola Zanetija vezala dve pobede, pošto je u prethodnom kolu savladala Bolonju (3:1).

"Azuri" još nisu obezbedili opstanak, ali bi pobedom u ovoj utakmici preskočili "magičnu cifru" od 40 bodova, trenutno imaju 38, koja se obično uzima kao garant opstanka u Seriji A. Najčešće je za opstanak dovoljno i 35, ali se dešavalo da ni 40 nije dovoljno, kao recimo 2004/05, kada su iz Lige ispali Bolonja sa 42 i Breša sa 41 bodom.

U prvom delu sezone, Empoli je pobedio Sampdoriju sa 1:0 golom Ebuehija. Prošle godine u Đenovi bilo je 2:0 za Sampdoriju, a oba gola postigao je Fabio Kvaljarela.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!