LIVERPUL JE U FANTASTIČNOJ FORMI: ''Lisice'' pobedom beže iz zone ispadanja

V.M.

15. 05. 2023. u 12:07 >> 12:07

LESTER će dočekati ''redse'' na ''King pauer stadionu'' od 21.00.

ЛИВЕРПУЛ ЈЕ У ФАНТАСТИЧНОЈ ФОРМИ: Лисице победом беже из зоне испадања

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak, 19. je na tabeli, ima dva boda manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte i pobedom na večerašnjem susretu mogao bi da zameni mesta sa ''karamelama''. Sa druge strane, Liverpul je u fantastičnom ritmu i večeras će na ''King pauer stadionu'' pokušati da upiše svoj sedmi uzastopni premijerligaški trijumf.

Lester je u velikoj opasnosti da se pridruži Sautemptonu u Čempionšipu. Igra katastrofalno u drugom delu sezone, ali može se da reći da je podigao formu jer je pre poraza od Fulama pre sedam dana (5:3) odigrao dva remija i upisao pobedu protiv Vulverhemptona. Ovo će biti pretposlednja utakmica ''lisica'' na domaćem terenu, u poslednjem kolu će dočekati Vest hem, dok će između tih susreta gostovati na ''Sent Džejmsis parku'' i može se reći da imaju dosta težak raspored.

Din Smit je uspeo da napadački probudi ekipu od kada ju je preuzeo početkom aprila, njegovi izabranici su na osam od poslednjih deset susreta tresli mrežu, a na protekle četiri utakmice postigli su osam pogodaka, ali katastrofalna igra u odbrani se nastavila. Dovoljno govori podatak da Lester nakon pauze za Svetsko prvenstvo nijednom nije sačuvao mrežu i svaki meč je primao barem po jedan gol.

Liverpul u završnici prvenstva pokušava da spase sezonu i plasira se u Ligu šampiona. Neće mu biti lako jer zaostaje četiri boda za Junajtedom i Njukaslom koji su četvrti, odnosno treći na tabeli. ''Redsi'' su svoj pobednički niz započeli protiv Lidsa, a nakon toga su redom padali Notingem, Vest hem, Totenhem, Fulam i Brentford. Zanimljivo je da je svaka od tih pobeda ostvarena sa jednim golom razlike, izvan Lidsa koji je rutinski savladan sa 1:6 na ''Eland roudu''.

Klopova četa je napadački dosta raspoložena i na pomenutih šest mečeva postigla je impresivnih 17 golova.

Liverpul je izgubio na dva poslednja gostovanja Lesteru (3:1, 1:0), ali osvetio se za te poraze u decembru kada je savladao ''lisice'' u jednoj veoma čudnoj utakmici. Gost je poveo na ''Enfildu'' pogotkom Duzburi-Hola, ali Vut Fas je sa dva autogola doneo sva tri boda ''redsima''.

Zdravstvena slika se iz nedelje u nedelju popravlja u Liverpulu i to je jedan od glavnih razloga za njegove dobre igre, danas će u redovima gosta izostajati Bajčetić, Remzi i Tijago.

Sa druge strane neće biti Džastina i Vestergarda, pod upitnikom je Ihenačo, dok se na trening vratio Džoni Evans.

Ova dva tima tradicionalno vole da igraju goleade (31 pogodak na poslednjih deset međusobnih susreta) i verujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024