BETIS ČUVA MESTO U EVROPI: ''Munje'' dolaze na ''Benito Viljamarin'' da im pokvare planove

V.M.

15. 05. 2023. u 09:14

''ZELENO-beli'' će ugostiti ekipu Raja Valjekana u poslednjoj utakmici 34. kola La lige.

БЕТИС ЧУВА МЕСТО У ЕВРОПИ: Муње долазе на Бенито Виљамарин да им покваре планове

Foto: Profimedia

Borba za evrokupove u Španiji se nastavlja. Petoplasirani Viljareal je gotovo siguran sa 57 osvojenih bodova, u dobroj poziciji je i današnji domaćin koji je šesti sa 52 poena, a sedma Đirona ima samo dva boda više od jedanaestoplasiranog Raja Valjekana, što dovoljno govori o ujednačenosti ekipa u gornjem domu tabele.

Peta i šesta pozicija vode u Ligu Evrope, dok sedmo mesto znači nastup u Ligi konferencija.

Betis je u prošlom kolu ostvario jako bitnu pobedu kada je odneo sva tri boda sa ''San mamesa'' pogotkom Vilijana Žozea u šestom minutu. To mu je bio 15. trijumf ove sezone i da nije imao ozbiljnih problema sa povredama tokom čitave sezone domaći tim bi se verovatno borio za plasman u Ligu šampiona, ovako zaostaje deset bodova za četvrtoplasiranim Sosijedadom.

''Zeleno-beli'' igraju promenljivo kod kuće ove sezone, na 16 utakmica pokupili su 28 bodova, dok su na poslednjih pet susreta na ''Benito Viljamarinu'' ostvarili dve pobede i odigrali isto toliko remija uz neočekivan poraz od Kadiza.

Rajo je takođe upisao pobedu u svom poslednjem susretu kada je bio bolji od Real Valjadolida sa 2:1. To mu je bio treći trijumf u poslednjih pet kola i nalazi se u dosta dobroj formi. 

Gost nikada nije zauzeo bolju poziciju od osmog mesta na kraju sezone u španskoj eliti, tako da juri istoriju ove sezone, a to bi bila briljantna kampanja za klub koji raste iz godine u godinu.

Ekipa Andonija Iraole je dosta dobra na domaćem terenu ove sezone, pokupila je 29 bodova iz 17 mečeva pred svojim navijačima, ali je pobedila samo u četiri od svojih 16 utakmica na gostovanjima. ''Munje'' još moraju da igraju sa Realom u Madridu pre kraja sezone, a tri od poslednjih pet utakmica su im u gostima, što će odigrati ključnu ulogu u njihovoj borbi za plasman u prvih sedam i baskijski trener mora da pronađe način da prodrma svoje igrače na gostovanjima.

Betis nije izgubio od Raja već devet godina, a na poslednjem međusobnom susretu slavio je sa 1:2 na ''Valjekasu''.

Današnji meč će sigurno propustiti Fekir, dok je jedini igrač pod upitnikom Falkao, tako da oba trenera imaju skoro pun roster na raspolaganju, mada vredi napomenuti da je francuski internacionalac ponajbolji igrač Andalužana.

Na poslednjih pet međusobnih susreta oba tima su postizala barem po gol i verujemo da će se ta serija nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!