LIGA ŠAMPIONA ČEKA DEBITANTA: Derbi kraj šumareve kuće odlučuje putnika u elitu

O. M.

13. 05. 2023. u 13:20

UNION Berlin i Frajburg nastavljaju trku za Ligu šampiona i to međusobnim duelom u okviru 32. kola nemačke Bundeslige.

ЛИГА ШАМПИОНА ЧЕКА ДЕБИТАНТА: Дерби крај шумареве куће одлучује путника у елиту

FOTO: Profimedia

Ekipe su izjednačene sa 56 bodova, ali su Berlinci trenutno na četvrtoj poziciji zahvaljujući boljoj gol-razlici. 

I jedni i drugi su u prošloj rundi doživeli minimalne poraze. Union je neočekivano poražen od Augsburga za koga je strelac bio Dion Beljo, dok je Frajburg izgubio od Lajpciga. Kampl je doneo tri boda sa kojima su "bikovi" izbili na treće mesto sa poenom prednosti nad Unionom i Frajburgom.

Bez obzira na ishod današnje utakmice, Union i Frajburg su obezbedili plasman u neki od evropskih kupova naredne sezone, ali nije im svejedno hoće li to biti jedan od dva utešna (Liga Evrope ili Liga konferencija) ili glavna premija - plasman u Ligu šampiona što bi bilo prvo učešće obeju ekipa u elitnom takmičenju.

Berlin je od početka sezone samo u dva navrata bio na mestu izvan prva četiri i bila bi šteta da u završnici sezone tokom koje su jedno vreme bili i lideri (osam kola) ostanu bez željenog plasmana.

Frajburg je bio ubedljiv u prvom susretu ovih ekipa u novembru mesecu kada je pobedio sa 4:1, ali tako visoka pobeda neće značiti mnogo ako ekipe budu izjednačene na kraju sezone, jer u Bundesligi plasman se određuje na osnovu gol-razlike a ne međusobnih susreta.

Prošle godine na Stadionu kraj kuće starog šumara bilo je 0:0, a Union je poslednji put kao domaćin slavio 2019. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona