"BIG SEM" U MISIJ SPAŠAVANJA LIDSA: NJukasl pobedom pravi veliki korak ka najeltinijem evropskom takmičenju

O. M.

13. 05. 2023. u 10:05

NjUKASL gostuje Lidsu u 36. kolu engleske Premijer lige.

БИГ СЕМ У МИСИЈ СПАШАВАЊА ЛИДСА: Њукасл победом прави велики корак ка најелтинијем европском такмичењу

FOTO: EPA

"Svrake" nastavljaju trku sa Mančester junajtedom i Liverpulom za dva preostala mesta u Ligi šampiona. Poraz od Arsenala (0:2) prošlog vikenda nije poslao Njukasl sa treće na četvrtu poziciju zahvaljujući pobedi Vest hema nad "crvenim đavolima", ali se zato zahuktali "redsi" približili na samo tri boda zaostatka, što praktično znači da izabranici Edija Haua nemaju pravo na kiks u susretu sa ekipom koja se grčevito bori za opstanak.

Lids je nekoliko dana pred gostovanje Mančester sitiju prošle nedelje promenio trenera. "Big Sem" Alardajs postao je četvrti menadžer Jorkširaca u ovoj sezoni. Iako je na prvom zadatku poklekao, niko nije ni očekivao da će Lids osvojiti bod ili sva tri protiv šampiona koji će, gotovo izvesno je sada, titulu i odbraniti. Ilkaj Gundogan postigao je dva gola pre nego što je promašio penal za het-trik, a poraz Lidsa ublažio je rodrigo u 85. minutu. 

Everton i Notingem forest su iskoristili poraz Jorkširaca i pobedama nad Brajtonom (5:1), odnosno Sautemptonom (4:3) preskočili ih na tabeli i sada je Lids u crvenoj zoni, ali zahvaljujući činjenici da se utakmica protiv Njukasla igra u matine terminu imaće priliku izabranici Sema Alardajsa da se eventualnom pobedom bar privremeno vrate na 16. poziciju.

Prvi ovosezonski susret Njukasla i Lidsa na ''Sent Džejmsis parku'' završen je bez golova, a poslednji put kad su igrali na ''Eland roudu'' Njukasl je pobedio sa 1:0. Lids nije postigao gol protiv njukasla otkad su svrake preuzeli bogati arapski investitori.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!