DORTMUND NASTAVLJA POTERU ZA BAJERNOM: "Ždrepci" lak plen za "žuto-crne"

O. M.

13. 05. 2023. u 08:33

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje imenjakinju iz Menhengladbaha u 32. kolu nemačke Bundeslige.

ДОРТМУНД НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА БАЈЕРНОМ: Ждрепци лак плен за жуто-црне

FOTO: EPA

Potera za Bajernom nastavlja se ove subote od 18.30 kada će "crno-žuti" već znati rezultat utakmice u kojoj Bavarci dočekuju Šalke. U slučaju da "rudari" ostanu neporaženi, Dortmund bi se pobedom vratio na čelo Bundeslige.

Dortmund je od derbija protiv Bajerna koji je pripao minhenskoj ekipi (4:2) vezao pet utakmica bez poraza, ali nije uspeo da iskoristi kikseve šampiona protiv Majnca (1:3) i Hofenhajma (1:1) jer je osvojio samo po bod protiv ekipa sa dna tabele , Bohuma (1:1) i Štutgarta (3:3). 

Demoliranje Volfsburga prethodnog vikenda, malo je popravilo utisak i podiglo moral ekipi i navijačima. Karim Adeimi i Džud Belingam postigli su po dva gola, a Sebastijan Ale i Donjel Malen po jedan u ovom trijumfu. Ovom potonjem to je bio sedmi gol na isto toliko poslednjih utakmica u crno-žutom dresu.

Prilika da se osvoje nova tri boda teško da može da bude idealnija, jer u goste na "Vestfalen" dolazi ekipa koja je ove sezone jedna od tri najlošije na strani. Menhengladbah je osvoji osamo devet bodova van svog stadiona, i po tome od njega su lošiji samo Herta sa pet i Bohum sa osam, a to su uz Štutgart koji takođe ima devet, ekipe koje se bore za opstanak.

Izabranici Edina Terzića su u odličnoj formi od povratka sa zimske pauze, pošto poraz od Bajerna bio jedini u 16 ligaških mečeva od završetka mundijalske pauze. Borusija je osvojila 39 od mogućih 48 bodova, dok je na Vestfalenu Dortmund vezao deset pobeda. Poslednji koji je izbegao poraz ispred "žutog zida" bio je Bajern koji je u oktobru bio čak nadomak pobede, ali je u petom minutu zaustavnog vremena Modest izjednačio na 2:2.

U tom nizu od deset pobeda, Dortmund je postigao 41 gol, a na čak sedam od deset mečeva postizao je najmanje četiri pogotka.

S druge strane, Menhengladbah je proteklog vikenda ostvario tek drugu pobedu u poslednjih deset kola i to protiv "davljenika" Bohuma. Bilo je 2:0, a strelci za "ždrepce" bili su Jonas Hofman u 35. minutu i Lars Stindl u prvom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

"Ždrepci" nisu postigli više od dva gola na jednoj utakmici još od februara kada su u gostima demolirali Hofenhajm sa 4:1, a zašto im to nije uspelo protiv Bohuma ostaje misterija jer su imali čak 25 udaraca u okvir gola Martina Rimana.

Inače, ta pobeda protiv Hofenhajma jedina je Menšova u gostima ove sezone, ako se ne računa onih 9:1 protiv petoligaša Oberaherna u prvom kolu DFB-pokala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)