SNOVI O TITULI JOŠ POSTOJE: ''Tobdžije'' dolaze u grotlo ''Sent DŽejms parka''

V.M.

07. 05. 2023. u 12:36 >> 12:36

NjUKASL dočekuje Arsenal u okviru 35. kola Premijer lige.

СНОВИ О ТИТУЛИ ЈОШ ПОСТОЈЕ: Тобџије долазе у гротло Сент Џејмс парка

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin ima odličnu priliku da sjajnu sezoni kruniše plasmanom u Ligu šampiona. Trenutno je treći na tabeli sa 65 osvojenih bodova i ima tri poena više uz dve odigrane utakmice manje od petoplasiranog Liverpula. Sa druge strane, Arsenal je tokom većeg dela sezone bio na prvom mestu, ali je tokom maja je u potpunosti posrnuo i sada zaostaje četiri boda za Sitijem četiri kola pre kraja.

Njuka se nalazi u fantastičnom ritmu i vezala je tri ligaške pobede (četiri na poslednjih pet utakmica). Prvo je razmonitrala Totenhem (6:1), a nakon toga je u dominantnom stilu savladala Everton (1:4) i Sautemton (3:1).

Edi Hau radi fantastičan posao sa ''svrakama'' i svakako je jedan od glavnih favorita za nagradu trenera sezone u Premijer ligi.

Glavna odlika njegovih izabranika su dobre igre na ''Sent Džejms parku'' i tvrda odbrana. Njukasl ima ubedljivo najbolju odbranu lige sa samo 27 primljenih golova u dosadašnjem toku takmičenja i jedan je od boljih domaćina u prvenstvu. Na 16 utakmica utakmica kod kuće osvojio je 35 bodova, a vredi napomenuti i da je vezao četiri uzastopna trijumfa na ''Sent Džejms parku''. Njukasl je Ligu šampiona poslednjih put igrao pre 20 godina i navijači se nadaju da će se iduće sezone prekinuti taj post.

Arsenal se sjajno borio tokom čitave sezone ali izgleda da to neće biti dovoljno da se osvoji prva titula još od 2004. godine. Tri vezana remija (Liverpul, Vest hem, Sautempton) i poraz od Mančester sitija drastično su smanjili šanse ''tobdžija'' i odveli ih na drugu poziciju tabele Premijer lige. Nije sve izgubljeno, ali forma u kojoj se Siti nalazi ne daje puno navijačima ekipe iz prestonice da se nadaju, naime ''građani'' su neporaženi na poslednjih 13 utakmica u Premijer ligi (12 pobeda, jedan remij).

Arsenal ima drugi najbolji napad lige sa sa 81. postignutim golom, prvi je naravno lider na tabeli sa 87 pogodaka.

U redovima domaćina neće biti Krafta, Lasela i Frejzera.

Kod gosta će odsustvovati Elneni, Tomijasu i Saliba čija je povreda jedan od glavnih razloga pada u formi ''tobdžija''.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, 0:0, a poslednji put kada su se sreli na ''Sent Džejms parku'' bilo je 2:0 za ''svrake''.

Verujemo da ćemo gledati jednu čvrstu utakmicu kakvu Njukasl voli da igra na svom terenu sa malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna