SERGEJ IZBACUJE INTER IZ TRKE: "Neroazuri" će teško na tri fronta do kraja sezone

O. M.

30. 04. 2023. u 10:44 >> 10:44

DERBI 33. kola italijanske Serije A igra se u Milanu gde domaći inter dočekuje Lacio.

СЕРГЕЈ ИЗБАЦУЈЕ ИНТЕР ИЗ ТРКЕ: Нероазури ће тешко на три фронта до краја сезоне

FOTO: AP/Tanjug

"Neroazuri" su jedina italijanska ekipa koja se još bori na sva tri fronta, mada u Seriji A nemaju više ni teoretske šanse da osvoje titulu tako da je to borba za dva trofeja. Ambicija u Seriji A ipak ne nedostaje, pošto je Inter posle niza loših rezultata došao u situaciju da strepi za mesto u evro-kupovima sledeće sezone.

Trener Simone Inzagi je pristup svojih igrača u revanš meču polufinala Kupa Italije protiv Juventusa opisao pridevom „odličan“, ali to se ne može reći za igru njegovih pulena u prvenstvu u poslednje vreme.

Pobeda od 3:0 nad Empolijem pred revanš sa Juventusom ipak je bila dobrodošla, ne samo zato što je označila prekid serije od pet utakmica bez trijumfa nego zato što bi da je nije bilo Inter sada bio van pozicije koja vodi u Evropu sledeće jeseni. Doduše, do kraja prvenstva može i da se nađe ispod tog šestog mesta a da ipak zaigra u Ligi šampiona, ako osvoji ovogodišnje izdanje ovog takmičenja, ili Ligi Evrope, ako osvoji Kup Italije.

Ipak, ta pobeda ostvarena je u gostima a Interova serija od tri poraza na svom stadionu "Đuzepe Meaca" i dalje stoji. Četvrti poraz bio bi najduži Interov takav niz u 21. stoleću, a što je gore od toga, verovatno bi gurnuo "neroazure" na tu nezahvalnu sedmu poziciju.

Lacio je proteklog vikenda neprijatno iznenadio navijače, minimalnim porazom na Olimpiku od Torina koji je došao u režiji srpskog reprezentativca Ivana Ilića. Trener Lacija Maurisio Sari je nakon utakmice besneo na arbitre, tvrdeći da je „suđenje uticalo na stvari“. Bio je to neočekivani prekid serije od osam utakmica bez poraza, ali Lacijali su ostali na drugoj poziciji jer je i trećeplasirani Juventus izgubio u prošlom kolu od lidera Napolija. Takođe, razlika u odnosu na petoplasiranog gradskog rivala Romu je ostala plus pet pošto je i "vučica" poražena, sa 3:1 od Atalante.

Inter ima mnogo bolji skor u međusobnim susretima sa Laciom, naročito kada se gledaju mečevi u Milanu. U 86 dosadašnjih susreta pobedio je 46 puta, izgubio samo 11, dok je 29 mečeva završeno bez pobednika. 

Poslednja tri susreta u Milanu je pobeđivao Inter, ali je letos u prvom delu sezone Lacio pobedio sa 3:1 na Olimpiku. Strelci su bili Felipe Anderson, Luis Alberto i Pedro za Lacio, a Lautaro Martinez za Inter.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)