ČUDO OD SPORTSKOG OBJEKTA: Nacionalni stadion u Srbiji - nestvarni detalji koje ne smete da propustite (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2024. u 19:00

Novi, Nacionalni stadion koji je počeo da se gradi u Beogradu, biće pravo remek-delo.

ЧУДО ОД СПОРТСКОГ ОБЈЕКТА: Национални стадион у Србији - нестварни детаљи које не смете да пропустите (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Novosti

Podsetimo, kamen temeljac za velelepni sportski objekat je danas položen, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom rekao da će Nacionalni stadion biti izgrađen po najvišim standardima, dok će zajedno sa objektima za izložbu Ekspo predstavljati grad u gradu.

Vučić je objasnio da će stadion biti najmoderniji i po svim ekološkim propisima, da će imati tri tematska parka, 10.000 parking mesta, te da će se finale lige Evrope 2028. godine igrati upravo na Nacionalnom stadionu.

A koliko je ovo poseban sportski objekat, govore i sledeće činjenice: 

Recimo, za temeljnu konstrukciju biće utrošeno 25.000 kubnih metara betona za 2.379 šipova dužine čak 55 kilometara.

Za betonsku konstrukciju biće utrošeno 120.000 "kubika" betona.

Za čeličnu konstrukciju biće korišćeno 19.000 tona čelika (prsten ima obim 718 metara, a 44 stuba biće visine od po 40 metara)

Tzv. "Zelena fasada" sadržaće tri centralna fasadna nivoa površine 5.000 kvadratnih metara

Nacionalni fudbalski stadion u Srbiji imaće kapacitet od 52.241 gledaoca, biće na površini od 78.645 "kvadrata", prečnik ovog sportskog objekta biće 292 metara, a visina 54 metra. Površina parcele: 32 hektara.

Pogledajte i sami kako će izgledati ovo čudo od sportskog objekta:

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (3)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost