"ŠVABE" S NOVIM TRENEROM BEŽE SA DNA: Borusija nastavlja poteru za Bajernom

O. M.

15. 04. 2023. u 09:45

BORUSIJA iz Dortmunda nastavlja poteru za minhenskim Bajernom na čeku Bundeslige. Ove subote u okviru 28. kola nemačkog šampionata "crno-žuti" gostuju Štutgartu.

ШВАБЕ С НОВИМ ТРЕНЕРОМ БЕЖЕ СА ДНА: Борусија наставља потеру за Бајерном

Foto: Profimedia

Dok su gosti u borbi za titulu, domaći tim je trenutno plasiran na pretposlednjem mestu i preti mu ispadanje iz Bundeslige.

Drugoplasirani Dortmund sa 56 bodova zaostaje dva za Bajernom, dok su "švabe" do sada skupile 23 boda, što je samo jedan više od poslednje Herte i jedan manje od Šalkea, koji trenutno drži mesto u baražu za opstanak.

Borusija je u poslednjoj ligaškoj utakmici sa 2:1 pobedila Union Berlin na svom ''Vestfalenu''. Golove su postigli Malen i Mukoko za domaćina, a Berens za goste. Dortmund ima komfornih devet bodova prednosti nad petoplasiranim Frajburgom tako  da mu bar plasman u Ligu šampiona neć izmaći, ali sigurno je da "milioneri" žele da vrate "salataru"  u klupske vitrine gde nije stajala od 2012. godine.

Štutgart je u 27. kolu kao gost savladao Bohum u derbiju začelja sa 3:2, prekinuvši niz od pet utakmica bez pobede. Bila je to prva utakmica novog trenera Sebastijana Henesa koji je zamenio Bruna Labadiju i odmah je, zahvaljujući rezultatima preostalih kandidata za ispadanje, Herte i Šalkea, pomerio ekipu sa dna tabele Bundeslige.

Prvi susret ovih timova u sezoni odigran je u oktobru na ''Vestfalenu'' a završen je ubredljivom pobedom Dortmunda od 5:0. Džud Belingem je predvodio Borusiju golovima u drugom i 53. minutu a preostale golove postigli su Niklas Sule, Đovani Rejna i Jusufa Mukoko. Dortmund ima osam uzastopnih pobeda nad Štutgartom u Bundesligi. 

Švabe su poslednji put bile bolje od današnjeg protivnika 2017. godine, ali u poslednjih 20 susreta samo su još tri puta remizirali, uz 16 pobeda Borusije.

Džulijan Brant, Mukoko i Marko Rojs su vodeći strelci Borusije Dortmund ove sezone sa osam, sedam, odnosno šest golova. Gvinejac Seru Girasi je najbolji strelac "švaba" sa sedam pogodaka.

Štutgart je ove sezone kod kuće osvojio samo 15 od mogućih 39 bodova i najlošiji je domaćin u Bundesligi, dok je Dortmund od moguća 42 sa gostovanja doneo 22 pa je i na toj tabeli drugi iza Bajerna koji je jedini osvojio više bodova u gostima (27).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 2,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?