SPALETI ODMARA NAJBOLJE PRED REVANŠ SA MILANOM? Napoli možda s kombinovanim timom dočekuje Veronu

O. M.

15. 04. 2023. u 10:00 >> 09:02

FUDBALERI Napolija nastavljaju svoju trku ka cilju - trećoj tituli šampiona Italije, koja je sve bliža.

СПАЛЕТИ ОДМАРА НАЈБОЉЕ ПРЕД РЕВАНШ СА МИЛАНОМ? Наполи можда с комбинованим тимом дочекује Верону

FOTO: AP/Tanjug

Iako su Napolitanci u prethodnih pet kola dopustili Laciju da smanji zaostatak za njima sa 20 na 16 bodova (13 nakon jučerašnje pobede ''nebeskoplavih), teško je verovati da će u narednih devet kola prokockati toliku prednost.

U subotu, u okviru 30. kola na stadion "Dijego Armando Maradona" dolazi Verona, koja se trenutno nalazi na 18, poziciji i preti joj ispadanje iz Serije A.

Napoli je u 29. kolu pobedio Leće sa 2:1 na stadionu ''Komunale via del mare'', između dva poraza od Milana, jednog u prvenstvu i drugog u prvom delu dvomeča četvrtfinala Lige šampiona.

Verona je savladala Sasuolo sa 2:1 čime je prekinula niz od šest mečeva bez pobede, Devet kola do kraja Verona ima četiri boda manje od 17. Specije i pet manje od Lećea koji je na 16. poziciji ali igra u najgoroj formi od svih ekipa u Seriji A.

Kada su se ove dve ekipe poslednji put sastale u Seriji A, Napoli je ubedljivo pobedio sa 5:2 na ''Bentegodiju''. Sve golove za Napolitance tada su postigli različiti igrači - Kvarackelija, Osimen, Zjelinski, Lobotka i Politano, dok su za Veronu pogodili Lazanja i Toma Anri.

Bez obzira na trenutno stanje na tabeli, Verona nema mnogo uspeha protiv Napolija jer ga je samo jednom pobedila u poslednjih deset susreta. Bilo je to pre dve godine kada su "žuto-plavi" sezonu završili na devetom mestu što je njihov najbolji plasman na tabeli Serije A  u 21. veku i najbolji od 1987, kada su bili četvrti.

Verona ove sezone još nije vezala dve pobede, a na gostovanjima su u celoj sezoni "žuto-plavi" skupili pet bodova, od toga tri u drugom delu sezone. S druge strane, Napoli je drugi najbolji domaćin posle Juventusa sa 34 i samo dva poraza od kojih je jedan stigao početkom marta, a drugi početkom aprila.

Lučano Spaleti će protiv Verone moći da računa na najboljeg strelca ekipe i ''kapokanonjerea'' lige Viktora Osimena, koji se oporavio od povrede butine, ali je istu zaradio drugi napadač Đovani Simeone. Đakomo Raspadori bi mogao da bude usamljeni napadač, ako se Spaleti odluči da Nigerijca odmori pred revanš sa Milanom koji je ipak važniji od prvenstvene utakmice protiv najlošije gostujuće ekipe u Seriji A. Hviča Kvarachelija je takođe kandidat za klupu iz istog razloga iz koga i Osimen, dok će Ndombele morati da odsluži kaznu zbog žutih kartona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)