KREMONEZE NIJE VIŠE POSLEDNJI: Mogu li "crveno-sivi" bar do baraža, kako Empoli drži ključ borbe za opstanak?

O. M.

14. 04. 2023. u 08:48

EMPOLI gostuje Kremonezeu u 30. kolu italijanske Serije A.

КРЕМОНЕЗЕ НИЈЕ ВИШЕ ПОСЛЕДЊИ: Могу ли црвено-сиви бар до баража, како Емполи држи кључ борбе за опстанак?

Profimedia

Gosti su proteklog vikenda iznenađujuće osvojili bod u utakmici bez golova protiv Milana na San Siru, čime su začinili  prethodnu pobedu nad Lećeom i definitivno potvrdili izlazak iz krize koja je trajala od kraja januara kada su napravili prvi podvig na "San siru", savladavši Inter sa 1:0.

Empoli je sada 14, sa 32 boda, više nego solidnih deset više od Verone koja na 18. mestu strepi jer ta pozicija vodi je u baraž za ostanak u Seriji A.

A domaći tim je u 29. kolu pobedom nad Sampdorijom u Đenovi prepustio ekipi Dejana Stankovića poslednje mesto na tabeli pa sada i "violine" gledaju ka tom 18. mestu, koje za njih znači slamku spasa. Samo šest bodova deli tim iz Kremone od Verone, devet kola pre kraja. Bodove nade doneo je Leonardo Sernikola u petom minutu zaustavnog vremena trećim golom u mreži Ravalje. Prethodno su pogađali i Paolo Giljone i Luka Lokošvili, dok su golove za Sampdoriju postigli Leris i Lamers.

Na prvi pogled zapanjujuće zvuči podatak da je pobeda u Đenovi bila prva Kremonezeova na strani u Seriji A od marta 1996. godine, ali ne i kada se zna da je ta 1995/96 bila poslednja sezona "sivo-crvenih" u elitnom razredu italijanskog fudbala do ove aktuelne.

U prvom delu sezone, Empoli je u novembru na stadionu Karlo Kastelani pobedio sa 2:0. Nikolo Kambijagi je doveo Empoli u vođstvo u 46. minutu, a Fabiano Parisi je potvrdio pobedu i osvajanje tri boda u 88. minutu.

Bio je to prvi duel ovih ekipa u okviru Serije A, a nisu se baš mnogo susretali ni u Seriji B gde imaju samo osam susreta. Jednom su igrali i u Kupu i tada je Kremoneze zabeležio jedinu pobedu u međusobnim susretima, 2019. godine. Pre dve godine igrali su poslednji put u Kremoni, u okviru Serije B i bilo je 2:2. Tada je Empoli izborio plasman u Seriju A na koji je Kremoneze čekao još jednu sezonu.

Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola, a u sklopu njih Empoli treba da igra sa sve tri ekipe sa dna tabele, pošto su mu osim ovog ostali i dueli sa Veronom i Sampdorijom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)