VELIKAN GRCA NA DNU BUNDESLIGE: Hofenhajm juri het-trik protiv bivšeg prvaka

V.M.

09. 04. 2023. u 17:29 >> 17:29

ČETA Pelegrina Mataraca ugostiće Šalke u poslednjoj utakmici 27. kola nemačke elite.

ВЕЛИКАН ГРЦА НА ДНУ БУНДЕСЛИГЕ: Хофенхајм јури хет-трик против бившег првака

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Oba tima se nalaze u borbi za opstanak koja će biti veoma zanimljiva ove sezone, Šalke je pretposlednji na tabeli ali pobedom bi mogao da se domogne makar mesta koje vodi  u baraž, dok je Hofenhajm dugo bio na samom dnu ali je vezao dva trijumfa i sada zauzima 16. mesto sa četiri boda predsnosti u odnosu na današnjeg protivnika.

Hofenhajm je uhvatio zalet u pravo vreme. Nakon što je bio bez ligaške pobede još od oktobra kada je savladao Šalke, zapao je u krizu u kojoj je je doživeo 12 poraza i odigrao dva remija, ali konačno se vratio na pobedničke staze i vezao dva trijumfa. Prvo je savladao Hertu sa 3:1, a prošlog vikenda je bio bolji od Verdera rezultatom 1:2. Pelegrino Mataraco je probudio svoje izabranike koji bi eventualnom trećom vezanom pobedom mogli da se popnu mesto iznad na tabeli.

Hofenhajm je ove sezone doživeo čak 15 poraza što je ubedljivo najviše u čitavoj Bundesligi.

Šalke je prošle nedelje prekinuo nih od osam ligaških utakmica bez poraza izgubivši od Bajera sa 0:3. Iako je dugo bio neporažen, za vreme te serije ostvario je samo dve pobede i odigrao čak šest remija i zbog toga je još u zoni ispadanja.

Ono što je pozitivno kod domaćina je to što su igre na znatno višem nivou nego u prvom delu sezone, Tomas Rajs radi solidan posao i navijači su optimistični oko opstanka u ligi. Šalke je neporažen na poslednja četiri gostovanja (tri remija uz pobedu) i biće oran da produži tu seriju protiv direktnog rivala za opstanak.

Ovo će biti treći susret današnjih rivala u tekućoj sezoni, Hofenhajm je dva puta ubedljivo slavio (0:3 u prvenstvu, 5:1 u kupu) i danas će probati da ostvari het-trik.

Lista igrača koji izostaju je poduža u oba tabora.

Domaćin će biti bez Bruna Larsena, Dabura, Čea, Nsokija, Promela i Skova.

Sa druge strane dostupni menadžeru Rajsu neće biti Hekeren, Karaman, Kozuki, Laca, Polter i Uronen.

Očekujemo goleadu i na trećem ovosezonskom mećusobnom susretu.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!