KOME ĆE PRIPASTI DERBI ZAČELJA? Baraha je "probudio" Valensiju na ''Mestalji'', ali još ne na gostovanjima

O. M.

09. 04. 2023. u 09:45

VALENSIJA gostuje Almeriji u derbiju začelja 28. kola La lige, sa sedam osvojenih bodova iz poslednjih šest utakmica otkad je trenersku palicu preuzela legenda kluba Ruben Baraha.

КОМЕ ЋЕ ПРИПАСТИ ДЕРБИ ЗАЧЕЉА? Бараха је пробудио Валенсију на Местаљи, али још не на гостовањима

Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

To je isti broj bodova koliko su njegovi prethodnici Đenaro Gatuzo i Voro zajedno osvojili u prethodnih 13 utakmica, Italijan kao punopravni trener, a Španac kao prelazno rešenje nakon što je "Rino" dobio otkaz pred početak reprezentativne pauze.

Navijačima se tako probudila nada da će "slepi miševi" možda izbeći relegaciju u Segundu, gde je ovaj klub igrao samo u sezoni 1986/87 otkad je 1932. prvi put ušao u La ligu.

Valensija trenutno jeste prva iznad "crvene zone", ali sa istim brojem bodova koliko imaju Espanjol i današnji protivnik Almerija, samo što od njih ima nešto bolju gol-razliku.

Prošle nedelje Džastin Klajvert je u 82. minutu doneo bod Valensiji koja je od devetog minuta gubila na ''Mestalji'' od Rajo Valjekana. Baraha je posle te utakmice izjavio da je ova utakmcia igrana ranije tokom sezone, igrači Valensije ne bi mogli da stignu do izjednačenja, čime je dao do znanja da je samopouzdanje među igračima poraslo njegovim dolaskom.

Da radi pravi posao Baraha će uveriti sve "neverne Tome" tek kada donese neki bod i sa gostovanja, pošto je Valensija u seriji od šest gostovanja na kojima je gubila "s nulom" od čega su tri došla u njegovoj eri. To je inače najduži takav niz u ligi trenutno.

Almerija je vezala dva remija u ligi u kojoj je na poslednjih osam utakmcia ostvarila samo jednu pobedu, ali vrednu - protiv Barselone, mada bi joj bodovi protiv Valensije više značili, jer je reč o direktnom konkurentu za opstanak, što znači da pobeda u ovom meču praktično donosi ''šest bodova''.

Ceo mart "crveno-beli" nikoga nisu pobedili a kada se vidi lista protivnika u narednom periodu (Atletiko Madrid, Atletik Bilbao, Real Madrid) čini se da je pred njima nemoguća misija da opstanu u ligi u koju su tek ušli, fantastičnim izdanjem prošle sezone u Segundi. 

Trener Rubi bio je besan posle utakmice sa Seltom jer su njegovi puleni dva puta vodili, ali oba puta dozvoljavali protivniku da izjednači posle samo nekoliko minuta. Rubi ima zanimljivu statistiku koja mu ide u prilog pred ovaj duel, jer nikad na prethodnih osam susreta sa Valensijom nije izgubio, ima pet pobeda i tri neodlučena.

U prvom delu sezone Valensija i Almerija su igrlai 2:2, a poslednji susret na terenu današnjeg domaćina odigrali su davne 2015, kada je Valensija pobedila sa 3:2.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista