HRVATSKA U BURSI ZA NASTAVAK SERIJE: Težak ispit za domaćina

O. M.

28. 03. 2023. u 15:18 >> 15:18

TURSKA dočekuje Hrvatsku u drugom kolu grupe ''D'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, utakmica se igra u Bursi od 20.45.

ХРВАТСКА У БУРСИ ЗА НАСТАВАК СЕРИЈЕ: Тежак испит за домаћина

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin današnjeg meča u drugo kolo ulazi sa tri boda posle pobede u Jermeniji. Domaći tim je poveo autogolom Kabaka, ali su preokrenuli Kokču i Arktukoglu. Zanimljivo je da je ovo bila treća uzastopna pobeda Turske od 2:1, pošto su u prethodne dve prijateljkse utakmice tim rezultatom savladali Češku, odnosno Škotsku.

Bila je to ukupno deseta pobeda u 15 mečeva otkad je na klupi selektor Štefan Kunc.

S druge strane, Hrvatska je u prvom kolu osvojila samo bod na splitskom ''Poljudu'' protiv Velsa. Poveli su "vatreni" golom Kramarića, ali su "zmajevi" stigli do boda pogotkom Broudheda u trećem minutu zaustavnog vremena.

Tako je Turska već posle prvog kola stekla dva boda prednosti nad najvećim rivalima u grupi, mada Jermenija nije neko merilo, baš kao ni Letonija s kojom se danas sastaje Vels koji će imati priliku da ubedljivom pobedom pretekne lidera na tabeli u slučaju remija ili minimalne pobede Hrvatske.

Turska i Hrvatska sastale su se deset puta do sada. Hrvatska ima tri pobede, Turska jednu, uz šest remija od kojih je jedan posle penala pretvoren u pobedu Turske. Bilo je to u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2008. godine.

Hrvatska je od juna prošle godine izgubila samo jednu utakmicu i to na Mundijalu od potonjeg šampiona sveta Argentine. ''Vatreni'' nikada nisu izgubili na domaćem terenu u kvalifikacijama za evropska prvenstva, uključujući i baraž mečeve.

Ali, Hrvatska je trenutno u seriji od deset utakmica bez poraza u gostima (od Argentine su izgbili na neutralnom terenu, iako su nominalno bili gosti), od poraza u Rusiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Turska će, dakle, imati težak zadatak da sačuva neporaženost na domećem tlu. To je niz od pet utakmica u koje spadaju četiri pobede i remi protiv autsajdera Luksemburga u protekloj Ligi nacija u kojoj je obezbedila promociju u ''B'' diviziju, a time i plasman u baraž za odlazak na Euro ukoliko to pravo ne ostvari u grupi.

A Hrvatska će u trećem izdanju Lige nacija po prvi put da se bori za titulu, pošto se kao pobednik svoje grupe ''A'' divizije plasirala na završni turnir.

Obe ekipe su kompletne za ovu utakmicu.

NAŠ PREDLOG: I1+&2+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije